четвер, 01 листопада 2018 15:10

Я вижив - правозахисник оприлюднив лист Сенцова

Я вижив - правозахисник оприлюднив лист Сенцова
Сенцов розповів про стан свого здоров'я після припинення голодування

Український політв'язень Олег Сенцов написав листа правозахисникам. У ньому Сенцов розповів про стан свого здоров'я після припинення голодування.

Лист українського режисера оприлюднив правозахисник із Челябінської області Микола Щур на сторінці в Фейсбук.

"Аналізи, звісно, ще нехороші, але вже й непогані, як раніше. Капати теж наприкінці минулого тижня припинили, нарешті. Тепер, в основному, дієта, спостереження і так, таблетки інколи. Так що не хвилюйтесь там особливо - я вижив", - наводить цитату з листа Сенцова правозахисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенцову присудили престижну премію імені Андрія Сахарова

25 серпня 2015-го Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років суворого режиму.

Він був захоплений російськими силовиками в Криму 11 травня 2014-го. Українця звинувачували в нібито підготовці терактів на півострові під час його окупації Росією. Пізніше Сенцова звинуватили в зберіганні зброї та вибухівки.

На знак протесту проти незаконного утримування Росією українських політв'язнів 18 квітня 2018-го Сенцов оголосив голодування, яке тривало до жовтня.

Причиною його припинення стало те, що через критичний стан здоров'я і патологічні зміни, що почалися у внутрішніх органах, Сенцова планували годувати примусово.

За 145 днів голодування український режисер втратив 20 кг ваги.

Зараз ви читаєте новину «Я вижив - правозахисник оприлюднив лист Сенцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути