пʼятниця, 05 жовтня 2018 16:46

Денісова пояснила істинну причину припинення Сенцовим голодування

Денісова пояснила істинну причину припинення Сенцовим голодування
За словами Денисової, процес виходу з голодування є ще складнішим і страшнішим, ніж саме голодування

Український політв'язень Олег Сенцов у критичному стані, практично за межею. Через це та постійний психологічний тиск зі сторони керівництва колонії він і припинив голодування

Таку інформацію оприлюднила у Facebook уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Згідно з повідомленням, у Росії виключно словесно, без медичних довідок запевняли, що стан здоров'я Сенцова є задовільним.

"Неправда. Вони б його тоді не "вмовляли" припинити голодування та постійно не тиснули б на політв'язня психологічно. З такими цілями, з такою силою волі, відданістю та щирою українською позицією людина не могла здатися", – написала омбудсвумен.

За словами Денісової, процес виходу з голодування є ще складнішим і страшнішим, ніж саме голодування. Вона переконана, що в РФ не забезпечують політв'язню належний медичний супровід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радник Путіна підтвердив, що Сенцов письмово відмовився від голодування - Денісова

Уповноважена з прав людини закликала Росію зберегти життя українця.

"Я вимагаю, щоб йому надали найкращих незалежних медичних спеціалістів, які проведуть його повний медичний огляд. Я хочу бачити висновок про стан здоров'я Олега Сенцова. Окрім цього, саме фахові спеціалісти-дієтологи мають розробити схему виходу з голодування. Цих лікарів ми можемо привезти з України чи Європи. Я вимагаю від РФ прискорити процес мого допуску до Олега Сенцова. Мені треба особисто пересвідчитися, що його життю зараз нічого не загрожує. Якщо треба, то я хоч сьогодні виїду до колонії в Лабитнангі", – підсумувала вона.

5 жовтня російська влада повідомила про те, що український режисер Олег Сенцов, якого незаконно утримують в російській колонії в Лабитнангі, припинив голодування. Мовляв, російські медики вмовили політв'язня і "підказали йому, що життя триває".

Олег Сенцов засуджений у Росії на 20 років тюрми за звинуваченням у підготовці терактів в анексованому Криму. Із 14 травня голодує з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, утримуваних у Росії.

Зараз ви читаєте новину «Денісова пояснила істинну причину припинення Сенцовим голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути