вівторок, 14 липня 2020 18:21

Жуляни готуються до війни з небезпечною забудовою на Вишневій

Київ може накрити нова хвиля суспільного протистояння з незаконними будівництвами.

На цей раз епіцентром будівельного конфлікту стала земельна ділянка на вулиці Вишневій, 6 і 8, на якій без дозвільної документації ТОВ "Будівельна Компанія-Парк" почала зводити житловий будинок на 50 квартир.

Місцеві жителі звернулися до влади Києва з вимогою негайно втрутитися в ситуацію, зупинити будівництво і покарати винних. В іншому випадку, люди готові своїми силами поставити заслін зведенню об'єкта.

Люди зібрали документи, що свідчать про незаконність будівельних робіт. Департамент ДАБІ міста Києва офіційно поінформував, що не видавав і не реєстрував дозвільних або декларативних документів на право виконання забудовником підготовчих, яких будівельних робіт. У свою чергу, Департамент містобудування та архітектури КМДА підтвердив, що також не видавав ТОВ "Будівельна Компанія-Парк" містобудівних умов і обмежень на забудову земельних ділянок по вул. Вишневій, 6 і 8, що підтверджується відсутністю відповідних записів в реєстрі.

  Жуляни готуються до війни з небезпечним будівництвом на вул. Вишневій
Жуляни готуються до війни з небезпечним будівництвом на вул. Вишневій
  Жуляни готуються до війни з небезпечним будівництвом на вул. Вишневій
Жуляни готуються до війни з небезпечним будівництвом на вул. Вишневій
  Жуляни готуються до війни з небезпечним будівництвом на вул. Вишневій
Жуляни готуються до війни з небезпечним будівництвом на вул. Вишневій

На даний момент Солом'янське відділення поліції Києва розпочало кримінальне провадження за фактом самоправства, пов'язаного з проведенням будівельних робіт без дозвільних документів.

Місцеві жителі попереджають про реальну екологічну загрозу будівництва для всього мікрорайону: забудовником не передбачено підключення комплексу до центральних мереж каналізації, що призведе до серйозних наслідків в результаті забруднення поверхневих вод і ґрунту прилеглих земельних ділянок фекаліями.

Разом з тим, незаконна забудова порушує права власників прилеглої землі. Багатоповерхівка зводиться на відстані менше одного метра до сусідніх ділянок. При цьому, пляма забудови виключає можливість обладнання паркомісць, зеленої зони, ігрових майданчиків та іншої прибудинкової інфраструктури.

Зрештою, люди свідчать, що за реалізацією проекту не ведеться авторський та технічний контроль, на будівництві працюють найняті забудовником, проте офіційно неоформлені працвники, які живуть прямо на будмайданчику. Висотні роботи виконуються ними без страховки, що в будь-який момент може призвести до нещасних випадків.

На початку липня 2020 року, мер Києва Віталій Кличко закликав представників правоохоронних органів долучитися до роботи з активістами і міською владою для оперативного реагування на звернення киян щодо можливих незаконних будівництв у столиці.

"У мерії відбулося засідання комісії з перевірки інформації по об'єктах будівництва, які викликають суспільний резонанс. І переконаний, нам потрібно активізувати роботу комісії з проблем незаконних забудов", - заявив Кличко.

Жителі Жулян сподіваються, що київський міський голова не залишить без уваги їх звернення та оперативно запобіжить черговий прояв містобудівного хаосу в столиці.

Зараз ви читаєте новину «Жуляни готуються до війни з небезпечною забудовою на Вишневій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути