Ексклюзиви
четвер, 19 липня 2018 13:52

"Жулянам" загрожує небезпека від забудовників - депутат

"Жулянам" загрожує небезпека від забудовників - депутат
Депутат Київради Ігор Мірошниченко заявив, що аеропорту "Жуляни" сьогодні загрожує втрата статусу міжнародного. Фото: Mind.ua

Останні слідчі дії НАБУ в столичному аеропорту "Жуляни" можуть бути пов'язані з інтересами забудовників, зацікавлених у цій земельній ділянці.

Ситуацією вкрай стурбований депутат Київради Ігор Мірошниченко. "Аеропорт "Жуляни" сьогодні в небезпеці. Йому загрожує втрата статусу міжнародного і взагалі втрата статусу аеропорту через хаотичну і абсолютно незаконну забудову навколо нього", - зазначає депутат.

Не перший рік депутат протистоїть незаконній забудові, яку здійснює компанія Zim Capital Group безпосередньо біля міжнародного аеропорту "Жуляни".

"Я як депутат Київради вже більше півтора року піднімаю питання про незаконне будівництво житлового комплексу ЖК "Парк Ленд", який будується впритул до злітної смуги аеропорту "Жуляни" без будь-яких дозвільних документів. Вони розраховують на те, що домовляться з владою", - зазначає Мірошниченко, стверджуючи, що будівництво є незаконним.

Як пояснюють в самому аеропорту, існують містобудівні обмеження висотності забудови навколо режимного об'єкта, пов'язані з безпекою авіаційного руху. На ділянках, прилеглих до аеродрому, дозволена тільки малоповерхова забудова.

"ЖК "Парк Ленд" - це будівництво 32-х десятиповерхівок на землі садибної забудови, - повідомив Мірошниченко та зазначив, що з незаконною забудовою намагаються боротися і спеціалізовані державні авіаційні органи, подаючи позов до суду. - Але його не прийняли до провадження, зараз в апеляції розглядається, щоб все ж прийняти до розгляду цей позов".

У відомстві "Укравіарух", який надає висновки щодо висотності забудови відповідно до вимог безпеки польотів, підтвердили наявність судових позовів. Однак результатів поки що немає.

"У мене складається враження, що місто не зацікавлене в тому, щоб аеропорт "Київ" був у місті і працював на прийом і відправлення пасажирів міжнародних і внутрішніх рейсів. Тому що місто більше лобіює бізнес-інтереси будівельників, що дбає про те, щоб столиця європейської держави була комфортною і в плані транспортних розв'язок, аеропортів", - занепокоєний майбутнім аеропорту депутат міськради.

Слідчі дії НАБУ пов'язані з передачею аеропорту "Київ" в управління інвестору за результатами конкурсу Київради, ініційованому для задоволення потреб міста перед "Євро-2012". 14 червня детективи бюро у супроводі озброєних підрозділів проводили в адмінбудівлях і терміналах аеропорту обшуки: майже добу 130 працівників, в тому числі, керівний склад аеропорту містилися без зв'язку в кабінетах, що стало причиною аварії з літаком авіакомпанії "Браво" з 169 пасажирами на борту. Голова Ради директорів аеропорту "Київ" Денис Костржевський в інтерв'ю виданню РБК-Украина заявив, що аварії з літаком можна було уникнути, якби не дії НАБУ.

Зараз ви читаєте новину «"Жулянам" загрожує небезпека від забудовників - депутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути