понеділок, 03 грудня 2012 17:21

Жителі Троєщини скаржаться на будівництво нічного клубу біля їх будинків
15

Фото: Фото: Наталія Шестопал /architector.ua

1 грудня близько 30 мешканців чотирьох будинків у Деснянському районі столиці протестували проти забудови на вулиці Оноре де Бальзака, 54-а. Жителі прилеглих будинків впевнені, що на тому місці збудують трьохповерховий нічний клуб. Люди збираються скаржитись до суду.

"Почнуть рити підвальне приміщення, а у нас тут болото, - скаржиться Олена Урбанська, жителька будинку по вулиці Оноре де Бальзака 52/22. - Де гарантія, що наші будинки не почнуть валитися? Хто нас потім врятує?"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протестувальники на Троєщині зламали загорожу скандальної забудови

Металевий паркан встановили між будинками по вулиці Бальзака 52/22 та Бальзака 54. На табличці біля будівництва зазначено, що тут побудують дитяче кафе з центром дитячого розвитку "Антошка". Також на білборді зображена скляна трьохповерхова споруда. Проте в інтернеті на одному з архітектурних сайтів з'явилось оголошення у якому зазначено, що на цьому ж місці побудують ресторан-готель-дискоклуб "Айсберг". На сайті виставили архітектурний проект майбутньої споруди.

Жителі скаржаться, що на цьому місці декілька років вже стояла "наливайка" з гральними автоматами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Троєщині пустили покращений швидкісний трамвай

"Мій чоловік військовий, так він хотів гранатою все це підірвати. На цьому місці вже стояла кілька років зелена пивнушка. Тут таке творилося. Люди вмирали прямо всередині. Лікарі швидкої виносили людей на простирадлах. Біля наших вікон ходили сексом займалися", - розповіла Жанна Миколаївна, жителька будинку на вулиці Оноре де Бальзака, 54.

"У нас в країні мета побудувати кожному жителю по генделику? Тут вже стояв один: алкоголь продавали цілодобово. Продавали не лише горілку, але й наркотики", - розповіла місцева Людмила Литвиненко.

За словами мешканців, прибудинкова територія площею майже 13 соток належить жителям будинку на вулиці Оноре де Бальзака, 54. Люди самостійно висаджували дерева, щомісяця сплачують гроші ЖЕКу за благоустрій території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров пообіцяв метро на Троєщину через 5 років, "якщо все буде добре"

"Ця територія була наша і досі наша, бо ми за неї платимо. Я працювала двірником тут сім з половиною років і заселяла цей будинок. Площа забудови складає 7 соток, але вони вже прихопили всю територію", - розповіла Людмила Анісімова, мешканка будинку на вулиці Оноре де Бальзака, 54.

Будівельники надали обуреним мешканцям план-схему скверу, рішення Київської міської ради на передачу земельної ділянки та державний акт на власність землі підприємцю Ганні Рахімовій. Запевняють, що будівництво законне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова станція міської електрички на Троєщині ледве вміщає пасажирів

"Допускати проведення тут будь-яких робіт, однозначно, не можна. Згідно Земельного кодексу жителі будинку 54-а мають право розпоряджатися їх прибудинковою територією. За містобудівними умовами на цій території передбачено можливість будівництва двоповерхового будинку. А за документами буде будівництво будинку у три поверхи. Будівля буде вищою за усі норми на 12 метрів", - розповів Юрій Власов, юрист.

Наразі будівництво припинено до з'ясування всіх обставин. Жителі району зібрали 1 тисячу підписів проти забудови.

 

Зараз ви читаєте новину «Жителі Троєщини скаржаться на будівництво нічного клубу біля їх будинків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути