четвер, 10 вересня 2020 15:54

Жителі Горенки вимагають від суддів Апеляційного суду об'єктивності

Жителі Горенки вимагають від суддів Апеляційного суду об'єктивності
Під Київським апеляційним господарським судом проходить мітинг проти захоплення землі та водних ресурсів в селі Горенка

Сьогодні, 10 вересня, під Київським апеляційним господарським судом, представники ініціативної групи "Ні земельному шахрайству" мітингують проти захоплення землі та водних ресурсів в селі Горенка фермерським господарством "Мрія".

Про це повідомив кореспондент видання Journalist, передає znaj.ua.

Мітингувальники вийшли на протест в підтримку прокуратури, яка п'ять років судиться з фермерським господарством "Мрія", щоб повернути 50 гектарів землі у власність української держави, які були незаконно отримані спочатку в оренду, а потім і зовсім приватизовані.

Як повідомили учасники мітингу, для українського правосуддя ситуація з "Мрією" - прецедент, що демонструє як єдність народу з прокуратурою, так і очевидні ознаки корупції в суддівській системі.

"Як можуть судді протягом п'яти років не повертати державі 50 гектарів землі, 25 з яких - водні ресурси, які в принципі не можуть бути здані в жодну оренду! Жителів села Горенка просто відрізали від їхньої ж землі на догоду інтересів господині "Мрії" Ніколаєвої Світлани, яка ніяким фермерством не займається і не планує. На землі, незаконно відібраній у держави, замість фермерського господарства відкрили зони відпочинку, почали будівництво і продаж котеджних будинків, позбавляючи простих людей можливості підійти до озера", - заявляє учасник акції Богдан.

"Ми об'єдналися з представниками прокуратури заради того, щоб відновити справедливість по відношенню до українців і захистити право нашої держави на свої природні ресурси! Ми вимагаємо від суду об'єктивності і справедливості! Нам відомо, що один з представників колегії суддів - це не перша справа, в рамках якого, українські землі незаконно були передані приватній особі. І ми не дозволимо продажним суддям відбирати у нас наше!" - підсумував активіст.

Мітингувальники вимагають у суддів апеляційного суду прийняти справедливе рішення і задовольнити позов прокуратури щодо повернення землі і водних ресурсів в Горенці в державну власність.

За словами активістів, незаконне використання землі та озера, з розрахунку вартості сотки землі, за п'ять років принесло українському бюджету збитків на 27 мільйонів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Жителі Горенки вимагають від суддів Апеляційного суду об'єктивності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути