неділя, 07 жовтня 2012 23:15

Заводити безпородних собак стає престижно
8

Фото: Фото: Наталка Шевчук

6 жовтня в центрі Києва святкували День щасливих хвостів. Десятки колишніх безпритульних  собак зі своїми господарями пробіглись центральною вулицею міста, демонстрували собачі вміння і таланти. Серед учасників були навіть собаки-інваліди, котрі довели, що фізичні вади для собаки –  не велика біда.
У розкішного довгошерстого рудого Фокса 3 лапи. "Він бігає, грається, охороняє  як і будь-який інший пес, – розповідає Фоксова хазяйка Олена, 46 років, – а любові і відданості в нього ще більше. Ми побачили його фото на сайті волонтерів 3 роки тому. Він і його брат були ще цуценятами, коли якісь виродки покалічили їх. У братика теж нема однієї лапки. А добрі люди врятували їх і шукали господаря. Я на тому сайті шукала кота, але коли побачила цих песиків – серце не витримало. Забрали обох. Виросли красивенними розумними собаками. Ми щасливі, що вони в нас є".

Головна мета свята День щасливих хвостиків та подібних заходів, що їх проводить "Молодіжна ліга захисту тварин" та інші зоозахисні організації – підняття престижу безпородних тварин. Мода на безпородьків вже давно існує на Заході. " В тій же Європі людина пишається тим, що взяла собаку із притулку, це показник благородства, престижу навіть. У нас всі ганяються за породою, при чому рефлекторно. А у безпородних тварин багато переваг – це і унікальність, і стійкість до хвороб, довша тривалість життя, а головне безмежна любов до свого рятівника. З кожним роком кількість учасників і відвідувачів наших заходів  зростає, і ми сподіваємось, що результатом нашої роботи буде те, що у тварин на вулицях і у притулках з'явиться більше шансів потрапити в люблячу сім'ю", – розповідає 26-річна Олена Тітількіна з "Молодіжної ліги захисту тварин".

"У мене двоє безпородних цуциків вдома. Підібрав колись на вулиці.  Краще ж врятувати життя, а не купити за шалені гроші тварину на базарі і підтримати жорстокий бізнес. Це прості речі, на щастя, люди потроху і в нас починають їх розуміти", –  каже Олег, 32 роки, учасник Facebook-руху "Земляне".

Зараз ви читаєте новину «Заводити безпородних собак стає престижно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути