Ексклюзиви
неділя, 30 вересня 2012 19:12

Безпородні собаки в Черкасах танцювали та їли ласощі на швидкість
13

Фото: Фото: Захар КОЛІСНІЧЕНКО

Сьогодні, 30 вересня, в Черкасах на стадіоні Черкаського державного технологічного університету відбулася виставка-змагання безпородних собак "Кубок Друга 2012".

Цьогоріч у змаганнях узяли участь 12 собак. Їх розділили на дві групи: "маленькі та середні" і "великі". Після конкурсу "Собачий вальс", де господар танцював разом із домашнім улюбленцем, і конкурсу "Хто найбільший ненажера?", де собаки на швидкість їли ласощі, журі обирали фіналістів.

У рамках виставки пройшла акція "Шукаю друга", де кожен охочий міг одразу ж вибрати одну з семи собак з притулку для бездомних тварин. Також можна було вибрати собі котеня, чи цуценя з притулку.

Організували таку вистаку волонтери Черкаського міського товариства захисту тварин "Друг". Такий захід уже став щорічним і проводиться в Черкасах втретє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві відбулася виставка безпородних собак

"Головна мета нашої виставки – показати, що безпородні собаки нічим не гірші за своїх породистих братів. Зазвичай, коли проходять виставки для породистих собак із змаганнями подарунками і регаліями, то власники безпородних собак соромляться. Ми вирішили організувати виставку-змагання і для них, щоб показати, що безпородні собаки такі ж класні, також піддаються дресируванню і мають якісь таланти", - зазначила організатор виставки, волонтер товариства "Друг" Ірина Васюра.

До фіналу змагань потрапили три собаки: Іриска, Марс і Хард. Після конкурсу собачого караоке та конкурсу на швидкість і спритність переміг 3-річний Марс, він і отримав Кубок Друга.

"Песика знайшли на вулиці з переломаними лапами, вилікували. От і живе в нас уже майже три роки. Обов'язково сьогодні куплю йому щось смачне, аби і йому запам'ятався цей день. Собаки, як люди. Їх потрібно любити, приділяти їм увагу. Тоді й вони відповідають відданістю і послушністю", - каже господарка Марса 50-річна Ніна Сафроненко. У виставці брала участь ще одна її домашня улюблениця Дана.

Призи та відзнаки отримали всі учасники.

Зараз ви читаєте новину «Безпородні собаки в Черкасах танцювали та їли ласощі на швидкість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути