пʼятниця, 15 червня 2012 23:10

Ніна Матвієнко та Тіматі вболівають за безпородних собак

Ніна Матвієнко та Тіматі вболівають за безпородних собак
Зірки закликають брати тварин з притулків. Фото надане організаторами виставки

Українські зірки дедалі частіше переймаються проблемою захисту тварин в Україні. Так нещодавно Ніна Матвієнко, Наталія Гордієнко, брати Борисенки та Пєтя Чорний знялись у відеозапрошенні на благодійну виставку безпородних собак "Кубок Барбоса".

Зірки закликають брати тварин з притулків, замість того, аби витрачати шалені гроші на породистих тварин. "Нащо купувати, якщо можна врятувати" - каже Наталія Гордієнко. "Зараз, коли собаки в Україні жорстоко знищуються, дуже важливо закликати людей забирати песиків з вулиць і притулків. Врятована тварина - найвідданіша" - коментують свою участь у відеоролику брати Борисенки. Своє "гав" у відеозапрошенні сказав і російський репер Тіматі.

Виставка "Кубок Барбоса" організована волонтерами неприбуткової громадської організації "Молодіжна ліга захисту тварин". Вже шостий рік поспіль акція відбувається під девізом "Для дружби не важлива порода". Чотирилапі учасники змагатимуться за кубок, демонструючи свої собачі здібності: долатимуть перешкоди, виконуватимуть команди та продемонструють свої таланти в царині співу й танцю.

Суддями в різні роки встигли побувати телеведучий та музикант Максим Мацу Цурканов, гурти "ГрінГрей" та "Сестри Сирени", співачка Аліна Гросу. Спеціальний гість цьогорічної виставки - німецька принцеса Майя фон Гогенцоллерн, завдяки якій в Україні прийняли ряд законів про захист тварин.

Нагадаємо, що жорстоке винищення вуличних тварин в Україні напередодні євро 2012 привернуло увагу світової громадськості. Крім німецької принцеси, регулярно пишуть листи Віктору Януковичу та Геннадію Кернесу з вимогою припинити жорстокі вбивства знамениті актори Ален Делон та Бріджит Бардо.

До гуманного вирішення проблеми безпритульних тварин в Україні неодноразово закликали і вітчизняні знаменитості: спортсмен та політик Віталій Кличко, депутат Олег Ляшко, акторка Ірма Вітовська, письменник Олександр Ірванець, співаки Ірена Карпа та Андреас.

Олег Ляшко частенько з'являється на зоозахисних акціях зі своїм безпородним собакою Шахтариком. Учасниця гурту "Nikita" Даша Астаф'єва прихистила цуцика з притулку "Сіріус", а у Олександра Піпи, співзасновника "ВВ", а нині фронтмена гурту "Атрактор",  вдома п'ятеро котів. "Всіх знайшов на смітнику в себе під будинком. Класні коти" - лаконічно коментує Піпа. Двійко котів з вулиці живуть і у акторки Ірми Вітовської.

Виставка безпородних собак "Кубок Барбоса" відбудеться 16 червня в парку Дружби народів,  з 10.00 до 15.00.


Зараз ви читаєте новину «Ніна Матвієнко та Тіматі вболівають за безпородних собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі