середа, 14 листопада 2018 17:55

Затори на засніжених дорогах: розповіли про причини

Затори на засніжених дорогах: розповіли про причини
14 листопада зафіксували близько 300 ДТП на столичних дорогах. Цей показник перевищив умовну норму в 4 рази. Зазвичай у столиці стається 70-80 ДТП на день. ФОТО: 112

Більшість ДТП у Києві 14 листопада сталися через поїздки засніженими дорогами з "літніми" гумовими покришками на автомобілях. Такі пояснення надав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час брифінгу, передає УНН.

"Сьогодні вже зафіксовано 300 ДТП. Це було через "літню" або "лису" гуму в 70% аварій. Через таку кількість ДТП затори на дорогах посилилися. Сніг на льоту ніхто не спіймає – він потрапляє на дорогу, тож треба бути готовими до цього. Ні, ми виїжджаємо на "літній" гумі, потрапляємо у ДТП, а потім шукаємо, на кого ж нарікати", - зазначив чиновник.

Як сказав Пантелеєв, зазвичай у Києві стається 70-80 ДТП на день. Сьогодні ж уранці цей показник перевищив умовну норму вчетверо. Так сталося, тому що кияни знехтували попередженням про снігопад і проханням утриматись від їзди на власному автотранспорті.

За його словами, на дорогах міста працює 339 одиниць снігоприбиральної техніки та 61 бригада ручного прибирання. Вони розчищатимуть дороги вночі, тож водії мають прибрати автомобілі з проїжджої частини, особливо з вузьких вулиць центральної частини міста. Комунальні служби евакуюватимуть автомобілі, які заважають роботі техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший сніг у Києві спричинив рекордну кількість аварій

Генеральний директор Київавтодору Олександр Густєлєв додав, що ситуація на дорогах сьогодні ускладнилася ще й тим, що рясні опади почалися в годину-пік.

"Сьогодні сніг пішов близько 8:40-9:00, коли в Києві навіть за звичайних умовах пікові навантаження і дуже складний трафік", - сказав Густєлєв.

За його даними, першими о 8:40 сніг "зустріли" жителі Святошинського, Голосіївського та Солом'янського районів столиці.

Зранку 14 листопада вулиці Києва та області накрив перший сніг. За прогнозами, він ітиме до завтра.

Зараз ви читаєте новину «Затори на засніжених дорогах: розповіли про причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути