вівторок, 04 вересня 2012 10:49

Вулицям Петлюри і Мазепи хочуть повернути назви часів царату

Вулицям Петлюри і Мазепи хочуть повернути назви часів царату
Вулиці Петлюри та Мазепи вже не вперше викликають занепокоєння у політиків. Фото: livejournal.com

Ініціативна група звернулася до керівництва Києва з вимогою повернути кільком міським вулицям історичні назви, а саме вулицям, названим на честь російського імператора Миколи Першого і графа Ігнатьєва, повідомляє Радіо "Свобода".

До складу ініціативної групи серед інших входять директор української філії Інституту країн СНД Володимир Корнілов, письменник і журналіст Олесь Бузина, президент Центру громадського аналізу Ростислав Іщенко, композитор Володимир Бистряков.

Відповідне звернення вони адресували голові Київської міської держадміністрації Олександру Попову і секретарю Київради Галині Герезі.

Автори звернення повідомили, що почали збір підписів киян за повернення вулицям історичних назв. За їх словами, перейменування вулиць допоможе завершити протистояння радянської і антирадянської України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада Києва збирається перейменувати 200 вулиць, щоб приховати дерибан землі - Черняховський

У свою чергу, голова комісії з питань культури Київської міськради Олександр Бригинець вважає спробу перейменування вулиць політтехнологією, метою якої є прославлення імперських часів і подальша деукраїнізація столиці.

"Зараз є спроби розділити суспільство, і для цього використані механізм гучних проектів. Один з них, безумовно, проект мовного закону. У другому випадку, в Києві, розуміючи, що Київська міська рада не підтримає цей закон, щоб він діяв на території міста, - українофобські діячі вирішили зробити собі PR на заявах про перейменування вулиць ", - заявив Бригинець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Львівщині жителі села протестують проти вулиці імені Воїнів "Нахтігалю"

Напередодні представники Партії регіонів запропонували перейменувати вулиці Івана Мазепи та Симона Петлюри, і повернути їм назви царських часів.

"Вони починають з Мазепи і Петлюри, закінчити можуть Хмельницьким і Шевченко ... Це тільки передвиборчий піар, правда, не можу зрозуміти, навіщо це Василю Горбалю, який балотується у Печерському районі. Невже він думає, що в Києві так багато антиукраїнських виборців, що це дасть йому шанс? "- додав також Бригинець.

Зараз ви читаєте новину «Вулицям Петлюри і Мазепи хочуть повернути назви часів царату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути