понеділок, 17 жовтня 2011 13:42

На Львівщині жителі села протестують проти вулиці імені Воїнів "Нахтігалю"

На Львівщині жителі села протестують проти вулиці імені Воїнів "Нахтігалю"

Голова Нежухівскої сільської ради Михайло Яхван у п'ятницю наклав вето на рішення ради про перейменування вулиці Миру в селі Райлів на вулицю Воїнів батальйону "Нахтігаль". Це рішення, прийняте 10 жовтня за ініціативи ВО "Свобода", викликало різке засудження з боку Росії і ряду політичних партій. Про це повідомляє "Коммерсант-Україна".

У самому селі жителі до цих пір не можуть прийти до тями, оскільки ніхто не очікував такої гострої реакції на нову назву вулиці. Вчора після недільного богослужіння люди оточили сільського голову біля церкви й зажадали "повернути вулицю Миру": вони, виявляється, не знали про історичне минуле "Нахтігалю". За словами Михайла Яхвана, сьогодні відбудеться позачергова сесія сільради, де буде прийнято рішення зберегти колишню назву вулиці.

Пан Яхван зізнався, що для нього як і раніше загадка, чому було обрано саме таку назву. "Батальйон "Нахтігаль" тут ніколи не був, ніхто зі старожилів села чи їхніх родичів не був у його складі", - пояснив він, додавши, що не очікував "такого скандалу", а представники ВО "Свобода" ввели в оману і його, і жителів села. "До нас звернулися "свободівці" з пропозицією перейменувати вулицю. Почали збирати підписи - згоду дали тільки 38 осіб з 322 мешканців. Крім того, оскільки ВО "Свобода" виступило ініціатором такого рішення, то й жителі села, і депутати ради думали, що всі фінансові питання з перереєстрації документів і виготовлення табличок візьме на себе саме ця партія", - пояснив Михайло Яхван.

Голова львівської обласної організації ВО "Свобода" Ірина Сех відмовила в коментарі: "Я не знаю, що там зараз відбувається. Мешканці села повинні самі прийняти рішення". Депутат Стрийської райради від ВО "Свобода", ініціатор перейменування вулиці у селі Райлів Мар'ян Берездецький також ситуацію не коментує.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині жителі села протестують проти вулиці імені Воїнів "Нахтігалю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути