понеділок, 18 червня 2012 05:15

Жителям перейменованих вулиць треба змінити прописку

Автор: фото: Ольга ШВЕД
  Андрій Вороновський: ”Якщо більшість жителів проти — назву ніхто не змінить”
Андрій Вороновський: ”Якщо більшість жителів проти — назву ніхто не змінить”

Вул. Винниця у Львові перейменували на вул. отця Омеляна Ковча. Священик рятував євреїв під час німецької окупації Галичини, загинув у концтаборі. Також міські депутати присвоїли імена двом новим вулицям біля стадіону "Арена Львів". Назвали їх на честь покійних футболістів "Карпат" — Льва Броварського та Карла Міклоша. Про  процедуру перейменування розповідає Андрій Вороновський, 28 років, начальник управління культури міської ради.

— Щороку в травні депутати ухвалюють змінити назву вулиці. До спеціальної комісії надходять заявки львів'ян, організацій. Зазвичай пропонують увічнити імена громадських діячів, спортсменів, церковників. За 12 останніх місяців надійшли 20 пропозицій, але перейменувати можна тільки одну вулицю на рік. Історики, лінгвісти, фахівці з геральдики визначають, чи відповідатиме нова назва історії, традиціям міста.  Депутат-мажоритарник проводить наради із жителями, питає їхньої думки. Якщо більшість проти — назву ніхто не змінить. Жителі вулиць Глухий Кут та Каліча Гора самі наполягають на перейменуванні. Але вони повинні дочекатися черги. Вже надійшло прохання назвати якусь вулицю іменем покійного директора Львівської галереї мистецтв Бориса Возницького. Бажано, щоб вулиці, які перейменовують, були невеликі,  на них жили небагато людей. Найбільша, назву якої змінили, — Тургенєва. Її перейменували на Героїв УПА 2008-го.

Коли на будинках вулиці Омеляна Ковча змінять таблички?

— За місяць. Назви внесуть у всі електронні бази та карти України.

Які незручності матимуть жителі через перейменування?

— Їм треба змінити прописки в паспорті. Для цього повинні  звернутись до ЛКП, принести будинкову книгу та паспорти всіх, хто прописаний у квартирі чи будинку. А також у паспортний стіл, де документи за тиждень перереєструють. Документи на право власності, договори купівлі-продажу, технічні паспорти чинності не втрачають.  Приватним підприємцям треба прийти у відділ державної реєстрації суб'єктів господарювання міськради, паспортний стіл та БТІ. Юридичним особам, котрі мають ліцензії, треба буде звертатися до органа, який їх видавав.

Зараз ви читаєте новину «Жителям перейменованих вулиць треба змінити прописку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути