пʼятниця, 11 грудня 2020 19:15

"Вперше ми зробили щось для дітей" - організатори відреагували на критику ялинкового капелюха у Києві

Капелюх чарівника, яким прикрасили головну ялинку країни на Софійській площі, символізує казку і є немов оберегом для лісових звірів. Ними вбране дерево.

Про це розповів Ігор Добруцький, засновник проєкту Folk Ukraine, організатор новорічно-різдвяних святкувань у центрі столиці.

Автор: КМДА
  Організатори пояснили, чому головну ялинку у Києві прикрасили капелюхом
Організатори пояснили, чому головну ялинку у Києві прикрасили капелюхом

"Це вперше ми зробили для дітей щось. Завжди дорослі люди змагались своїми смаками, як зробити цікаву головну ялинку – і робили її в електроніці. Всі забули класику, традиції. На ялинці завжди були лісові герої, шишки, жолуді, грибочки. Зараз у цей тяжкий час якраз потрібна казка. Тому що з цим Covid-19 всі дуже перестрашені, а хочеться чогось щасливого і веселого", - сказав Добруцький в коментарів для "Радіо Свобода".

Під ялинкою, за словами організатора, розмістять чарівний пеньок. Він також буде інтерактивним - матиме власний годинник і маленькі кафе.

Завтра,12 грудня, почнеться монтаж 2-го капелюха. Він буде світлодіодним, 62 м в діаметрі та "накриє все різдвяне містечко своїми чарами", додав Добруцький.

Автор: КМДА
 

Святкова локація буде оточена 8-кутними різдвяними зірками й засяє традиційно у день Святого Миколая, 19 грудня о 19:00.

Критику у соцмережах на адресу капелюха, ялинки та новорічного містечка загалом керівник Folk Ukraine пояснює напругою у суспільстві, зумовлену пандемією. На його думку, українці зараз перебувають в напрузі через економічні виклики та безробіття. І для багатьох єдина можливість впоратись зі стресом – це скинути негатив у мережі.

"Найголовніше – це результат. А ми останні роки входимо у найкращу п'ятірку новорічно-різдвяних ярмарків і ялинок в Європі, і в десятку світових. Ми не пасемо задніх, краще подивитись, коли вже все буде зроблено", – зауважив Добруцький.

Автор: КМДА
 

Щороку над організацією новорічно-різдвяного містечка працювали 500-700 осіб.

Цьогоріч замість звичайної різдвяної зони на Софійській площі організували пішохідний маршрут із більшою кількістю локацій та артоб'єктів. Над їхнім спорудженням щоденно працюють близько 2 тис. осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПЦУ верхівку ялинки на Софійській площі назвали "відьмацьким капелюхом"

На Софійській площі у Києві на час новорічних свят встановлять інтерактивну лазерну проєкцію, що транслюватиме привітання українців. Щоб ваше привітання з'явилося на головній новорічній площі України необхідно зробити 3 кроки.

Зараз ви читаєте новину «"Вперше ми зробили щось для дітей" - організатори відреагували на критику ялинкового капелюха у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути