четвер, 10 грудня 2020 14:08

Привітати рідних з Новим роком можна на всю країну. Записане відео покажуть у центрі Києва

На Софійській площі у Києві на час новорічних свят встановлять інтерактивну лазерну проєкцію, що транслюватиме привітання українців.

Проєкт "Вітання звідусіль" створений за підтримки Національного заповідника "Софія Київська" та Visa. Він дає змогу привітати близьких та рідних з будь-якої точки світу, пише "Вечірній Київ".

Автор: "Вечірній Київ"
 

"Це більше, ніж новорічна розвага і транслятор побажань. У прагненні привітати Україну ми немов зберемо в одному місці тисячі людей, що живуть не лише у різних куточках нашої держави, а й по всьому світу. І місце лазерної проєкції як ніколи має значення. Автори привітань звернуть увагу на нашу спільну культурну та історичну спадщину, відчують зв'язок, що об'єднує українців", - розповіла директорка Національного заповідника "Софія Київська" Неля Куковальська.

Лазерна проєкція працюватиме з 19 грудня до 7 січня щодня з 16:00 до 21:00. Понад 10 тис. привітань одне за одним з'являтимуться на дзвіниці Софійського собору.

"Ми не тільки виведемо чисельні вітання на дзвіницю, а й вестимемо пряму трансляцію цієї акції на сайті проєкту, щоб якомога більше людей могли перенестися на головну новорічну площу", - додала Віра Платонова, старша віцепрезидентка Visa зокрема в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після 5 років реставрації Андріївську церкву відкриють для відвідувачів

Спеціальна камера зафіксує мить демонстрації та надішле фото кожному, чиє повідомлення з'явилося на дзвіниці на вказану електронну адресу. Світлини можна використовувати як оригінальну листівку, щоб привітати близьких.

Щоб вітання з'явилося на головній новорічній площі України, потрібно наступне:
- заповнити заявку на сайті;
- зачекати, доки вітання пройде перевірку;
- отримати повідомлення з точним часом, коли вітання з'явиться над Софійською площею.

Головну ялинку країни в столиці на Софійській площі вже прикрасили. Повісили гірлянди й навіть частково вбрали іграшками. Також показали особливу окрасу ялинки - засвічену гірлянду із великих лампочок.

Зараз ви читаєте новину «Привітати рідних з Новим роком можна на всю країну. Записане відео покажуть у центрі Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути