субота, 13 січня 2018 19:15

Водохреща 2018: де можна скупатися в ополонці в Києві

Водохреща 2018: де можна скупатися в ополонці в Києві
19 січня віряни святкуватимуть день Хрещення Господнього. Фото: YouTube

19 січня віряни святкуватимуть день Хрещення Господнього.

У цей день прийнято занурюватися з головою у річку, озеро або іншу водойму, змиваючи з себе всі гріхи і оздоровлюючи організм, пише "Телеканал 24".

Опубліковано список локацій, де кияни та гості столиці зможуть зануритися в ополонці.

Гідропарк: біля ополонки чергують рятувальники, є кабінки для переодягання, на місці відбуваються народні гуляння. Основне дійство проходить біля каплиці Хрещення Господнього.

X-Park: захід відбуватиметься у парку Дружби народів, біля Юр'ївської затоки річки Десенки. Зранку тут освятять воду. Для вірян підготують три ополонки. Також передбачена окрема ополонка для нудистів. У парку Дружби народів також традиційно відбудеться "Моржи Fest" зі змаганнями і призами.

"Мамаєва слобода": купання пройде в озері біля церкви Покрови Пресвятої Богородиці перед Йорданським хрестом. Після купань в "Мамаєвій слободі" триватимуть водохресні гуляння: буде музика, куліш на багатті, спалювання дідуха і водіння кози. Вхід на територію хутора платний 60-100 грн.

Дніпровська набережна: тут можна буде зануритися у Дніпро біля храму Святого благовірного князя Ярослава Мудрого.

Озеро Тельбін: о 12:00 священик освятить ополонку, після чого всі охочі зможуть зануритися у водойму.

Оболонська набережна: біля Покровського собору на Оболонській набережній прорубають ополонку у вигляді хреста, котру освятить митрополит Київський.

Воскресенські сади - садиба "Гніздо зозулі": 19 січня на киян чекатиме підготовлена ополонка, яка підсвічується вночі.

Парк "Феофанія": з 8:00 тут облаштують ополонки із солом'яним настилом, намети для обігріву і переодягання. Вхід на територію парку платний - 20 грн.

Музей народної архітектури "Пирогово": купання відбудеться біля храму Архістратига Михаїла. Також у церкві влаштують концерт дзвону. Вхід на територію музею платний - 40 грн.

Заміський етнографічний комплекс "Українське село": воду освятять у новій дубовій купальні. Потім відвідувачі комплексу зможуть зануритися у водохресну купіль.

Парк "Київська Русь": тут проведуть реконструкцію водохрещенського обряду за правилами Давньої Русі. Також на території парку покажуть театралізоване дійство "На Йордані", яке триватиме 3 дні: 19 січня з 16:30; 20 і 21 січня - з 13:30. Вхід на територію комплексу платний -150 грн.

Блакитне озеро: громадським транспортом сюди добиратися не дуже зручно, проте для водіїв передбачена стоянка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці відбудеться фестиваль моржів

Купання на Водохреще приносить користь здоров'ю, якщо дотримувати певних правил. Головне пам'ятати, що алкоголь в цій справі не помічник. Він не зігріває організм, а збільшує навантаження на серце і сприяє швидкому переохолодженню. За тиждень до купання варто прибрати з раціону цитрусові, шипшину, зелень і інші продукти, багаті вітаміном С, який підвищує імунітет.

Зараз ви читаєте новину «Водохреща 2018: де можна скупатися в ополонці в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути