пʼятниця, 23 листопада 2007 07:08

Водій застрелив пішохода на перехресті

У понеділок кілька десятків чоловік стали випадковими свідками безглуздої трагедії, що трапилася на вул. Харківське шосе, 58, поблизу магазину "Євродім". Водій приватного легковика смертельно поранив пішохода.

О 17.30 по шосе від Ленінградської площі в напрямку Харківської на сірому авто "Деу Ланос" їхав 25-річний Руслан, який працює керівником у приватному охоронному підприємстві міста. Саме тоді дорогу перебігав Іван Панков зі співмешканкою Юлією.

— Вони встигли перебігти до розподільної смуги. Рухові автомобілів не заважали. Але факт порушення правил дорожнього руху, мабуть, сильно роздратував водія. Свідки кажуть, Руслан був дуже агресивний і збуджений. Він зупинив машину посеред дороги, вийшов, почав сваритися. Увесь час кричав: "Придурок, ти ж бачиш: я їду машиною, а ти мені стрибаєш під колеса! Тут немає переходу!" — пригадує показання свідків трагедії Інна Гамалій, 25 років, керівник прес-служби Дарницького райвідділу міліції.

Свідки кажуть, Іван Панков не сперечався з розлюченим водієм, намагався його заспокоїти й залагодити конфлікт.

— Усе сталося за хвилину-другу. Водій дістав пістолет. Спершу вистрелив у повітря, а наступний постріл спрямував Іванові в груди, — каже Інна Гамалій. — Сів у автомобіль і поїхав, навіть не оглянув потерпілого. Той, непритомний, залишився лежати на асфальті.

"Швидку" викликала дівчина Івана. Чоловіка доправили до реанімаційного відділення лікарні швидкої допомоги. Гумова куля увійшла поміж ребрами, пробила ліву легеню й застрягла в ній. За чотири години, о 22.00, Іван Панков помер, так і не прийшовши до тями. Водій у цей час давав свідчення слідчим. Свідки запам"ятали номер машини. Працівники Дарницької міліції затримали Руслана за годину після трагедії біля входу до під"їзду на вул. Ревуцького на Харківському масиві. Там він мешкає.

— Руслан повертався з роботи додому. На нього чекали дружина й півторарічна донька, — веде далі Гамалій. — У "деу" знайшли речові докази — пістолет марки "Вій". Причину застосування зброї затриманий пояснив слідчим так: "Вони бігли через дорогу в забороненому місці. Так робити не можна. Мені це заважало керувати автомобілем". Каже, не мав наміру вбивати чоловіка. Хотів його просто налякати.

Нині Руслан перебуває в Лук"янівському СІЗО. Проти нього порушено кримінальну справу за ст. 115, ч. 1 — "навмисне вбивство". Чоловіка можуть ув"язнити на термін від 10 до 15 років.

Іван Панков — громадянин Росії. Протягом останніх років мешкав у Борисполі. Руслан — киянин.





Упродовж кількох днів новина про вбивство Івана Панкова — найбільш обговорювана на інтернет-форумах. "ГПУ" наводить лише кілька висловлювань із форуму на сайті "Українська правда".


"Это ваще капец... Какого он ваще из машины выходил... остановился... дал перейти... поехал дальше... применяющий оружие по безоружному и явно не в целях самообороны — преступник..."

"Ну почему, что ни происшествие, то фигурант — "80-го года рождения" и младше. Что это за поколение быдла выросло?"

"Родители были сильно заняты добыванием корма для птенца — время такое было. А стереотип поведения птенец выработал, поигрывая на приставках и компах — там крови не видно и жизней у всех много!"

"Он — не преступник. Он псих"

"ЛЮДИ! Будьте взаимно вежливы! Помню где-то такие надписи были. Зря сняли".

"Ну, машини в нас дорожче коштують... ніж людське життя..."

"Пешеход на дороге — ПРЕСТУПНИК, это должен понять каждый. Возможно надо упорядочить переходы"

"Я вже писала, що в людей ціна ремонту власної машини важливіша ніж життя людини... нічого дивного — дикий капіталізм"


Iз "резинки" заборонено стріляти на відстані ближче 2 метрів

Пістолет "Вій" розроблено в Росії на базі 9-міліметрового ПМ — пістолета Макарова. Використовується для самооборони, стріляє гумовими набоями 9-міліметрового калібру. В магазинах зброї Києва коштує близько 2,5 тис. грн.
В інструкції до зброї з гумовими кулями власникові не рекомендують стріляти з неї в інших осіб із відстані, меншої ніж 2–3 метри. Такі набої з 2-х метрів "прошивають" навиліт плиту ДСП.

Зараз ви читаєте новину «Водій застрелив пішохода на перехресті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути