четвер, 18 жовтня 2018 00:15

Влаштовують безкоштовні психологічні тренінги для переселенців
6

Заняття проходять у двух групах: дитячій та дорослій
Фото: Надано Іриною Поповою
Заняття з дітьми проходять в ігровій формі
Зустрічі будуть проходити в Києві у приміщенні центру соціальної допомоги "ДИТИНЕЦЬ"
Вік дітей - 8-16 років
Учасникам допоможуть пережити психологічні травми

Родинам переселенців допоможуть пережити травматичні події у їх житті. Для цього психологи-волонтери у Києві збирають групи з родин переселенців. Про це Gazeta.ua розповідає Ірина Попова, засновник центру соціальної допомоги "ДИТИНЕЦЬ".

"З 2014 року допомагаємо переселенцям та займаємось творчістю з дітьми. Поки малеча зайнята на майстер-класах, проводити бесіди з батьками за чаєм, - розповідає Ірина, - А минулого року психологи благодійного фонду "Надія по всьому світові" отримала грант та шукали де та з ким працювати. Вирішили об'єднати зусилля".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для дітей з проблемами слуху та зору створили онлайн-школу англійської мови

Зустрічі терапевтичних груп будуть проходити щосуботи з 11:00 до 13:00 у приміщенні київського центру соціальної допомоги "ДИТИНЕЦЬ". Заняття безкоштовні.
"Консультації розраховані на усю родину, - зазначає Ірина, - Паралельно у двох окремих кімнатах будуть займатися діти та їхні батьки. А на фінальне заняття групи об'єднають разом".

Автор: Надано Іриною Поповою
  Заняття з дітьми проходять в ігровій формі
Заняття з дітьми проходять в ігровій формі

Вік дітей від 8 до 16 років. Заняття базуються на техніках самодопомоги, спрямовані на зниження рівня стресу і поліпшення емоційного стану. З дітками молодшого та середнього шкільного віку все проходить в легкій ігровій формі.

"Будуть вчити дихальні вправи й вправи на розслаблення тіла, - розповідає Ірина, - Учасники груп попрацюють з нав'язливими думками та спогадами, страхами, тривогою, страшними снами. Поговорять про почуття і навчатимуться їх висловлювати".

Автор: Надано Іриною Поповою
  Учасникам допоможуть пережити психологічні травми
Учасникам допоможуть пережити психологічні травми

Одна група розрахована на 10-15 осіб. Щоб взяти участь усі охочі мають попередньо зареєструватись на facebook-заході проекту.

"Психологічна допомога потрібна усім, не тільки переселенцям. І приймаюча сторона має проблеми, - зазначає Ірина, - Є багато психологів, які шукають кому допомогти чи вже безкоштовно допомагають".

Юрист розповіла, як отримати гроші за зруйноване житло. Хоча ще ніхто не отримав гроші за відшкодування зруйнованого в ході бойових дій майна.

Зараз ви читаєте новину «Влаштовують безкоштовні психологічні тренінги для переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути