понеділок, 30 жовтня 2006 17:59

Віталій Христенко загинув через відсутність струму

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Людмила Онищенко показує зіпсований  електролічильник покійного сусіда. Двері квартири Христенка праворуч
Людмила Онищенко показує зіпсований електролічильник покійного сусіда. Двері квартири Христенка праворуч

Усуботу знайомі й колеги по роботі поховали на Північному кладовищі пенсіонера Віталія Христенка, 62 роки. Минулого тижня "швидка" забрала його до лікарні, у чоловіка було обпечено 60% шкіри. Тиждень він пробув у реанімації, а потім помер, так і не отямившись.

Чоловік постраждав унаслідок пожежі, яка сталася 17 жовтня, десь о дев"ятій вечора в двокімнатній квартирі на Смолича, 4 (Голосіїво).

Пожежники переконані, що вогонь виник через те, що Христенко курив у квартирі. Сусіди кажуть, це неправда.

— Та вигадки все це, Вітя ніколи не курив. Я прожила по сусідству з ним 26 років, добре знала його. Пожежа напевне сталася через те, що у Віті в квартирі більше тижня не було електрики. Тому він палив свічки. Я бачила на долівці багато свічок після пожежі, — розповідає "ГПУ" сусідка покійного Людмила Онищенко, 60 років.

Сусіди згадують, що струм у квартирі Христенка зник увечері 9 жовтня. На щитку напруга була, у квартирі — ні. Знайомі кажуть, киянин тричі викликав електрика з ЖЕКу.

На роботу йшов зранку, тому й не міг дочекатись електрика

У ЖЕКу N107 "ГПУ" запевнили, що в журналі диспетчера зареєстровано три виклики до квартири N114, де мешкав Христенко. Але майстер ніяк не міг застати господаря вдома. Тому електрику не відремонтували.

— Уперше господар викликав майстра 10 жовтня о 7.20 ранку. Наш електрик прийшов до дверей квартири вже о 7.40, але господаря не було. Іншу заявку-виклик ми зареєстрували наступного дня, об 11.55. Електрик прийшов на виклик десь о 12.00, але знову розминувся з господарем. 12 жовтня заявку ми отримали о 7.47 ранку, електрик прийшов до квартири N114 о 8.50, але знову нікого не застав. Не розумію, навіщо викликати ремонтника, якщо вдома нікого нема, — розповідає "ГПУ" диспетчер ЖЕКу N107 Любов Тупікова, 55 років.

Любов Тупікова каже, не слід дивуватися, що електрик приходив на виклик за лічені хвилини, як вказано в журналі диспетчера. Якщо в помешканні немає струму, то виклик оформляють як терміновий. І ремонтників надсилають  першочергово.

Віталій Христенко жив самотньо в квартирі понад рік. Торік він поховав матір, дружини й дітей не мав. Розповідають, що покійний був інтелігентною й доброю людиною. Незважаючи на пенсійний вік, працював механіком на Київському заводі електротранспорту. На роботу йшов зранку, тому й не міг дочекатись електрика.

Похорон Христенка організували колеги по роботі. Тіло з моргу відразу ж відвезли на кладовище. Кажуть, на похорон прийшло багато людей.

— Я тільки не розумію, чому поховали його на Північному кладовищі. Мати ж Віталія похована на Південному, — каже Людмила Онищенко.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Христенко загинув через відсутність струму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути