Ексклюзиви
понеділок, 10 червня 2013 10:35

Висотні будинки у центрі Києва обмежать 16 поверхами

Висотні будинки у центрі Києва обмежать 16 поверхами
Фото: ua.golos.ua

Влада планує ввести обмеження щодо висотності новобудов у центрі Києва до 16 поверхів. Про це повідомив керівник групи розробників нового Генплану столиці, начальник комунальної корпорації "Інститут генерального плану Києва" Сергій Броневицький в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

На найближчому засіданні містобудівної ради відбудеться обговорення проекту, після чого він буде переданий на держекспертизу. Восени документ повинен бути поданий до Київради, де в грудні очікується його затвердження.

"Відповідно до законодавства, генплан міст повинен розроблятися раз на 10-15 років. У нас з моменту прийняття чинного документа минуло 11 років", - зазначив він.

"Він уже морально застарів. Тоді, наприклад, передбачалося, що Київ розширить свої кордони майже в два рази за рахунок приміських територій, чого не сталося. Адже саме на територіях, які до цих пір належать Київській області, повинне було розвиватися місто", - уточнив чиновник.

"Розробники існуючого генплану помилилися і з кількістю транспорту (за прогнозами, до 2020 року в Києві повинно було бути 750 тисяч машин, але їх вже офіційно зареєстровано більше мільйона), і з чисельністю населення (зараз у столиці проживає понад 3 мільйони осіб, а згідно розрахунками, до 2020 року було передбачено 2,6-2,7 мільйонів осіб)", - повідомив Броневицький.

"Ми півтора роки проводили обговорення з громадськістю замість необхідних трьох місяців. Тільки у письмовій формі надійшло більше тисячі пропозицій. Третина з них стосується зелених насаджень, 25-30% - охорони історичної спадщини", - розповів розробник.

"У цьому генплані ми приймаємо кардинальне рішення щодо обмеження висотної забудови в центральній історичній частині міста. На сьогодні подібних заборон не існує, тому ніяких законодавчих гальм для інвесторів немає. Після затвердження генплану це стане законом, за винятком випадків, якщо сесія Київради змінить генплан", - зазначив він.

"У буферних зонах історико-архітектурних заповідників "Києво-Печерська лавра" та "Софія Київська" заборонене будь-яке нове будівництво. Крапка. Однак ми не говоримо про те, що в центрі взагалі нічого не можна буде будувати. Ми передбачили обмеження по висотності в центрі Києва до 16 поверхів", - уточнив Броневицький.

"Цього року ми вже починаємо розробку зонінгу центральної частини міста - це документ встановить максимальну поверховість для кожного конкретного кварталу. Наприклад, на Подолі в певних місцях можна буде будувати тільки до п'яти поверхів. Але якщо ми говоримо про бульвар Лесі Українки, то там причин обмежуватися п'ятьма поверхами немає", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Висотні будинки у центрі Києва обмежать 16 поверхами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути