понеділок, 06 серпня 2018 15:26

У столиці запустять онлайн оренду велосипедів

У столиці запустять онлайн оренду велосипедів
Орендувати велосипед можна з мобільного додатку. Фото: glavcom.ua

У Києві хочуть запустили онлайн-сервіс прокатів велосипедів Nextbike. Тестовий запуск призначено на 14-15 серпня.

На офіційному сайті опублікували карту із 27 станціями прокату. Серед них метро "Почайна", "Лівобережна", "Позняки", "Осокорки", "Харківська", "Мінська", "Героїв Дніпра", "Оболонь", "Лук'янівська", на Подолі, в центрі, на Русанівці і Троєщині, повідомляє Главком.

Станції будуть віртуальними, без терміналів. У місті для них наносять розмітку.

Велосипед потрібно припаркувати в межах розмітки і поставити спеціальний замок на заднє колесо. Орендувати транспорт можна тільки за допомогою мобільного додатку. У ньому сканується QR-код або вводиться номер велосипеда, тоді замок автоматично відкривається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електронне голосування - невідкладне завдання реформи виборчої системи - Ніколаєнко

Повертати його можна тільки на офіційну станцію. За неправильну парковку штраф - 100 грн. Оплата йдез з допомогою банківських карт. Разова поїздка коштуватиме 30 грн за півгодини. Абонемент на місяць - 199 грн.

Перші півгодини в день - безкоштовні. Другі і треті півгодини – по 5 грн, кожні наступні – 30 грн. Оренда на сезон - складає 599 грн. Він діє до 30 листопада. Вартість поїздки розраховується так само, як в тарифі на місяць. За безперервне користування велосипедом більше 12 годин, стягується плата в розмірі 1000 грн.

Не повернення велосипеда протягом 24 годин вважається крадіжкою. Тоді користувача блокують в системі, стягують штраф - 15 тис. грн. і проводять відповідні процесуальні дії. Така система велопрокату працює в 150 містах світу. В Україні - у Львові та Вінниці.

Залишився лише місяць літа і цей час можна провести з користю, присвятивши вільний час фізичній активності.

Підраховувати спалені калорії, аналізувати прогрес і вести статистику допоможуть спеціальні мобільні додатки. Gazeta.ua підготувала п'ятірку найкращих фітнес-додатків для Android і iOS.

Зараз ви читаєте новину «У столиці запустять онлайн оренду велосипедів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути