пʼятниця, 27 липня 2018 15:58

Електронне голосування - невідкладне завдання реформи виборчої системи - Ніколаєнко

Електронне голосування - невідкладне завдання реформи виборчої системи - Ніколаєнко
Голова політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко вважає, що влада боїться електронного голосування тому, що впевнена - її не виберуть на наступний термін. Фото: Акценты

Плутанина з Центральною виборчою комісією і новим Виборчим Кодексом - яскрава демонстрація відсутності політичної волі першої особи держави, вважає глава політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко.

"Те, що відбувається сьогодні з ЦВК, а також відсутність нового виборчого законодавства говорить про дуже просту річ - у президента відсутня політична воля змінювати стан речей. Хоча ще у 2014 році, при високому рівні довіри з боку українців, він міг це зробити. З огляду на сьогоднішню ситуацію з численними випадками підкупу і фальсифікацій, однозначно потрібно прийняти новий Виборчий Кодекс, скасувати мажоритарку, запровадити відкриті списки. Ы позиція партії "Основа" з цього питання дуже чітка. Вона відображена в підготовленому нами законопроекті №7366-6, який передбачає зниження електорального порогу в парламент для нових політичних сил", - заявив Ніколаєнко в ефірі телеканалу NewsOne.

У той же час політик підкреслив, що можливість он-лайн голосування з мобільних пристроїв за захищеними технологіями, розширить коло політично активних громадян.

"Ми повинні дати українцям, які виїхали на роботу за кордон, можливість висловити свої політичні вподобання. Також потрібно, нарешті, промотивувати молодь брати участь у виборах, у тому числі й тих молодих людей, хто вчиться за кордоном", - пояснив він.

За словами політика, сучасні системи захисту даних, такі, наприклад, як blockchain, дозволяють уникнути фальсифікацій і втручань в результати голосування. Адже вся інформація подібного роду буде доступна для всіх бажаючих як відразу після виборів, так і через 10-20 і більше років, додав глава "Основи".

"Влада боїться електронного голосування саме тому, що впевнена - її не виберуть на наступний термін прогресивні українці, які користуються сучасними електронними системами", - підсумував Ніколаєнко.

Зараз ви читаєте новину «Електронне голосування - невідкладне завдання реформи виборчої системи - Ніколаєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути