неділя, 13 грудня 2020 19:15

У столичній лікарні в обмін на кров роблять фотопортрети 

У столичній лікарні в обмін на кров роблять фотопортрети 
Фотозони в лікарні облаштували, аби привернути увагу до проблеми нестачі крові. Фото: скріншот з відео "Сьогодні"

В Інституті серцево-судинної хірургії ім. Миколи Амосова в Києві кожен донор крові щочетверга зможе отримати безкоштовно власну фотографію-портрет від відомого фотографа.

Фотозони у лікарні облаштували, аби привернути увагу до проблеми нестачі крові. Організована акція допомогла збільшити кількість добровольців, пише "Сьогодні".

"Під час зимових свят кількість донацій падає, і ми вирішили всю зиму, щочетверга запрошувати відомого фотографа, який буде робити портрет і таким чином нагадувати про важливість донації", – розповіла організаторка акції Олена Бальбек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Доки батьки здають плазму, діти граються" - як кияни стають донорами для виробництва ліків від Covid-19

Зазвичай у медзаклад вдень приходять близько 10 донорів. У четвер, 10 грудня, зареєструвалися 30.

"Нас об'єднує тут спільна справа – це донорська здача крові. Люди, які сюди приходять, роблять це з власної ініціативи, а я їх фотографую за власною ініціативою, це синергія", – розповів фотограф Роман Пашковський.

Лікарі таку ініціативу вітають, адже крові постійно не вистачає. У період карантину - особливо. Під час однієї операції пацієнтові може знадобитися до 500 мілілітрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донорство вихідного дня: столичний центр крові працюватиме в суботу

"За минулий рік ми виконали 9400 операцій, порахуйте скільки ми використовували доз крові – більше, ніж було заготовлено. Близько тисячі операцій - це діти, в тому числі й новонароджені", – зауважив директор Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Миколи Амосова Василь Лазоришинець.

На початку весни організатори запланували виставку портретів донорів в центрах здачі крові, щоб фотографії заохочували людей на добрі справи.

Президент Володимир Зеленський підписав Закон "Про безпеку та якість донорської крові та компонентів крові", який парламент ухвалив 30 вересня 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «У столичній лікарні в обмін на кров роблять фотопортрети ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути