Ексклюзиви
пʼятниця, 14 січня 2011 11:58

У КМДА запевнили, що не каратимуть чиновників за спілкування зі ЗМІ

У КМДА запевнили, що не каратимуть чиновників за спілкування зі ЗМІ

Розпорядження Київської міської державної адміністрації "Про порядок роботи з інформаційними запитами, що надходять від ЗМІ", прийняте на початку січня не обмежить можливість журналістів спілкуватися зі столичними чиновниками, запевняє заступник голови адміністрації Олександр Пузанов.

"Не буде ніяких санкцій (для службовців, які спілкуються з пресою прямо). Мова не йде про те, що ми встановлюємо якусь цензуру або обмеження на спілкування з пресою. Якщо ви хочете отримати повноцінну відповідь і хочете отримати її вчасно, у нас велике прохання щоб ви відправили цей запит до прес-служби", - заявив він п'ятницю, відповідаючи на питання журналістів.

За словами, Пузанова, приймаючи розпорядження, столична влада мали на меті поліпшити взаємини зі ЗМІ.

"Це (нова процедура роботи) дозволить нам відслідковувати оперативність і повноту відповідей ЗМІ, бути більш відкритими ... Чиновника буде дисциплінувати необхідність фіксувати час відповіді на запити. Голова КМДА попросив йому щотижня надавати інформацію про кількість запитів, кількість своєчасно наданих відповідей", - повідомив заступник, також спростувавши чутки про плани адміністрації ввести систему постійної акредитації, за примірку діючої у Верховній Раді.

Як повідомлялося, згідно з текстом листа прес-служби КМДА, поширеного в четвер, за новим порядком для отримання будь-якої інформації (коментарів, статистичної інформації, документів, згоди на інтерв'ю чи участь у телезйомках), представникам ЗМІ необхідно надсилати письмові запити в прес-службу.

У запиті прес-служба просить вказати терміни надання інформації, які повинні бути "реалістичними". У разі, якщо дотримання термінів неможливо, відповідь на запити буде надаватися у строки обумовлені законом.

У фракції блоку Віталія Кличка в Київраді розпорядження вже розцінили як крок до обмеження спілкування столичних чиновників з журналістами.

"У той час, коли Верховна Рада приймає закон "Про доступ до публічної інформації", голова Київської міськадміністрації підписує розпорядження, яке фактично позбавляє журналістів можливості оперативно отримувати будь-які відомості про діяльність столичних чиновників", - говорилося в повідомленні блоку в четвер.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У КМДА запевнили, що не каратимуть чиновників за спілкування зі ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути