середа, 01 грудня 2021 14:54

У Києві створять одразу 14 новорічних локацій: відома дата

У Києві створять одразу 14 новорічних локацій: відома дата
На світлині головна ялинка України та Києва на Софійській пл. торік. Фото: facebook.com/FolkUkraine

З 16 грудня у Києві працюватимуть 14 новорічних локацій для киян і гостей міста. Цьогоріч облаштувати новорічні локації дали можливість різним командам.

Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Зазначив, що влада міста вже сьомий рік до створення новорічних локацій залучає приватний бізнес

"Це дозволяє заощадити десятки мільйонів бюджетних коштів, які потребують інші галузі. Водночас таке партнерство дає нагоду створити сучасні європейські локації, які є магнітом для киян й гостей столиці. Головна ялинка Києва та країни вже два роки поспіль потрапляла до європейського рейтингу найкрасивіших ялинок", - розповів Мондриївський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без капелюха, але із чарівним символом - чим здивує головна ялинка України цьогоріч

Найближчим часом департамент культури КМДА оприлюднить план заходів у столиці з урахуванням головних подій і перекриттів руху під час свят.

"Незабаром розпочнуть монтажні роботи святкових локацій - на Софійській і Контрактовій площах і біля Арки дружби народів. У кожному районі столиці з'явиться новорічна ялинка. Цьогоріч ми поставили за мету провести незабутнє та яскраве свято з огляду на виклики сьогодення і потреби всіх соціальних і вікових груп населення", - зазначила директорка департаменту культури КМДА Яна Барінова.

У понеділок, 29 листопада, на Софійській пл. Києва розпочали монтаж головної ялинки України. Туди привезли каркас новорічного дерева й інші конструкції. Також до столиці привезли фуру нових іграшок для головної ялинки. Встановлюватимуть і оздоблюватимуть дерево 10 днів.

Ялинку прикрасять за тематикою Різдва - з вертепом і шатром. Коштуватиме ялинка й декорації 25-27 млн грн. Організатори стверджують, що "такої ялинки у світі ще не робили".

Символом святкування буде Доброчар - чарівник і науковець. Його резиденцію разом із фестивалем ілюмінації та атракціонами перенесли за місто до Добропарку. Усе розташують на 800 кв. м.

Зараз ви читаєте новину «У Києві створять одразу 14 новорічних локацій: відома дата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути