10 та 11 жовтня в Київ з'їдуться любителі і шанувальники вина зі всієї України, адже саме в ці дні в галереї "Лавра" пройде четвертий фестиваль вина Kiev Food&Wine Festival. В рамках фестивалю організатори ознайомлять гостей з понад 20-ма виноробними з України на чолі з постійним винним партнером INKERMAN, винами країн Нового і Старого світу. Своїм досвідом поділяться кращі українські винороби і сомельє. Вперше гості фестивалю зможуть взяти участь у створенні справжнього фестивального вина, перед цим вичавивши виноград у величезному чані, який привезе із Закарпаття виноробня COTNAR.
"З першого фестивалю ми ставили перед собою досить амбітні цілі: прищепити українцям винну культуру і довести, що гарне українське вино – не міф, а реальність. Перша мета виявилася складнішою, але цілком здійсненною. На нашому фестивалі культура починається відразу з входу: ми даруємо кожному гостю келих, прямо натякаючи йому на те, що правильна оцінка вина без келиха неможлива. Ми даємо нашим відвідувачам доступ до нових знань, запрошуючи кращих українських сомельє і виноробів, які охоче діляться своїм досвідом. З недавніх пір до нас почали приїжджати і винороби з Європи, чим не можна не пишатись. З другою метою впоратися було легше - ми з радістю для себе відзначаємо у публіки великий інтерес до "нового українського виноробства", - говорить організатор Kiev Food&Wine Festival Сергій Клімов.
Запрошення на фестиваль: https://www.youtube.com/watch?v=NmkWkHXZsGM
Кожен фестиваль організатори змінюють тематику. Так, третій фестиваль, що відбувся 6-7 червня в тій же галереї "Лавра", був присвячений сиру і вину. Четвертий же Kiev Food&Wine Festival пройде під знаком "хліб і вино". Гостей чекає свіжоспечений хліб від кращих київських пекарень: тут будуть готувати традиційні багети і чіабати, нестандартний гречаний, пшеничний, цибулевий хліб, хліб з висівками, бездріжджовий хліб на винній заквасці, хліб з використанням насіння, злаків, кунжуту, кмину та інших добавок.
У XVI столітті французький письменник Рабле назвав "святою трійцею" поєднання хліба, сиру і вина. Не порушуючи вікових традицій, на четвертому винному фестивалі організатори також представлять і великий сирний маркет. Тут можна буде скуштувати тверді, м'які, пресовані, благородні блакитні, козячі і овечі сири. Географія сирів розтягнеться від Голландії до сонячної Грузії. Україну представлять кілька компаній, що спеціалізуються на козячих, овечих і коров'ячих сирах.
Лекційне наповнення фестивалю обіцяє бути дуже насиченим. Тут чекають іноземних гостей, а також кращих українських сомельє і виноробів, які поділяться своїми секретами і розкажуть про винну культуру, правильне поєднання вина та їжі, вітчизняне виноробство, дегустуючи при цьому з гостями різноманітні вина не тільки з України, але улюблені українцями вина Нового і Старого світу.
Напередодні фестивалю В місті пройде справжня тиждень вина. З 5 по 9 жовтня у ряді винних барів і ресторанах пройдуть лекції від українських виноробів і сомельє, присвячені вину і винній культурі. За подією можна стежити на сторінці фестивалю: https://www.facebook.com/KievFoodAndWineFestival , а дізнаватися деталі на сайті: www.foodandwinefest.kiev.ua
Слідкувати за новинами фестивалю можна у зустрічі: https://www.facebook.com/events/625030917623679/
Більш детальна інформація буде з'являтися на сайті: www.foodandwinefest.kiev.ua
Дата: 10-11 жовтня
Місце: галерея "Лавра" (вулиця Лаврська, 1)
Вхід: 50 грн. + келих у подарунок.
Інформація.
Київський фестиваль їжі і вина "Kiev Food&Wine Festival" - це перший вино-гастрономічний фестиваль Києва, метою якого є популяризація українського вина, підвищення винної культури українців і розвиток виноробної галузі в Україні. Перший фестиваль пройшов 18-19 жовтня 2014 року. Хештег фестивалю: #KievFoodAndWineFestival
Коментарі