четвер, 03 березня 2011 16:02

У Києві комуністи хочуть встановити пам'ятник Сталіну

У Києві комуністи хочуть встановити пам'ятник Сталіну

Член ЦК КПУ Юрій Соломатін пропонує встановити пам'ятник Сталіну на Європейській площі в центрі української столиці. За його словами, найближчим часом у Києві відбудуться громадські слухання, присвячені цьому питанню.

Соломатін стверджує, що поставити пам'ятник Сталіну на Європейській площі - це ініціатива не КПУ, або іншої політичної сили, а "радянського народу", тобто людей, які виступають за відновлення Радянського Союзу. За його словами, вони мають намір найближчим часом звернутися до столичної громадськості з цією пропозицією.

Громадські слухання з цього питання можуть відбутися вже в березні. На них комуністи та інші представники "радянського народу" розглянуть кілька варіантів розміщення пам'ятника. Наразі обговорюється три: праворуч від будівлі Філармонії, де пам'ятник Сталіну вже стояв за радянських часів, в центрі площі на круглій клумбі на місці світильника, і на сходах Українського дому.

Соломатін поки що не береться прогнозувати термін появи монументу в центрі столиці. Але стверджує, що це відбудеться раніше, ніж припускають більшість українців. На питання про те, чи прийме це рішення Київрада, комуніст відповів наступним чином: "Київрада буде радянською і затвердить наше рішення. Вже дуже скоро у нас можуть відбутися свої Туніс і Лівія, і ті, хто розвалив Радянський Союз, понесуть покарання за це" , - заявив він.

Раніше представники КПУ вже публічно заявляли про те, що не відкидають появи пам'ятника Сталіну в Києві. Але уточнювали, що це може відбутися і через 5, і через 20 років. Депутат Київради Олександр Бригінець заявляв ЗМІ, що комуністи можуть знайти в Києві приватника, який розмістить пам'ятник на своїй власній землі. У такому разі дозвіл влади йому не буде потрібен.

Нагадаємо, КПУ має намір відновити пам'ятник Сталіну у Запоріжжі. Крім того, з іншого боку біля входу у будівлю в обласний комітет КПУ встановлять пам'ятний знак радянській партизанці-диверсантці Зої Космодем'янській.

Такий висновок можна зробити з фото, які передав нардеп Олексій Бабурін своєму лідеру Петру Симоненку у Верховній Раді 1 лютого. На фото в руках депутатів зображена одна і та ж будівля.

Зараз ви читаєте новину «У Києві комуністи хочуть встановити пам'ятник Сталіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути