Ексклюзиви
середа, 16 лютого 2011 08:53

Мер: Пам'ятник Сталіну у Запоріжжі - незаконний

Мер: Пам'ятник Сталіну у Запоріжжі - незаконний

Пам'ятник Сталіну на території Запорізького обкому Компартії встановлено незаконно.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив мер Запоріжжя Олександр Сін.

Як пояснив градоначальник, спочатку не був внесений в архітектурний проект. У разі появи біля офісу КПУ нового пам'ятника Сталіну його знесуть.

"Пам'ятник Сталіну в Запоріжжі був встановлений не у відповідності до затвердженого проекту. У проекті Запорізького обкому Компартії України немає пам'ятника: проект його не передбачає. В даний час ми не підписали акт введення в експлуатацію цього об'єкту, і не підпишемо до того часу, доки він не буде приведений у відповідність до законодавством. Тому вживемо всіх заходів для знесення пам'ятника Сталіну, якщо комуністи його знову встановлять", - повідомив міський голова Запоріжжя.

За його словами "пам'ятник Сталіну не може бути узгоджено в рамках існуючого архітектурного проекту обкому КПУ, а доводи комуністів про те, що пам'ятник Сталіну - мала архітектурна форма - лукавство".

"Пам'ятник встановлений на елементі будівлі, тому він не є малою архітектурною формою в жодному випадку. Він підлягає погодженню відповідно до діючої документації, а його в узгодженнях не було. Це не ваза з квітами, це елемент на фасаді будівлі. Тому це все лукавство . Я думаю, якби б спочатку все робилося відповідно до законодавства, то цієї ситуації в Запоріжжі б не було", - підкреслив мер.

У травні 2010 року на території Запорізького обкому Компартії України було відкрито силуміновий бюст Йосипа Сталіна, який, за твердженнями КПУ, був оформлений як кіоск ("мала архітектурна форма"). 28 грудня 2010 невідомі відрізали пам'ятнику голову, а в новорічну ніч підірвали.

Зараз ви читаєте новину «Мер: Пам'ятник Сталіну у Запоріжжі - незаконний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути