вівторок, 19 серпня 2008 18:02

У Дарниці мешканці побилися із забудовниками

— Одну жінку штовхнули так, що вона поїхала знімати побої. Інвалідів відкидали подалі, аби не заважали. Ще й дитячий візок поламали, уявляєте? — розповідає "ГПУ" 34-річна Людмила Бей з вул. Ахматової.

У понеділок близько 7.30 у двір будинків N41-43 на вул. Ахматової Дарницького району в"їхали дві вантажівки й кран. Кілька десятків охоронців оточили по периметру майданчик майбутньої забудови. Почали встановлювати паркан.

— Приїхали спеціально зранку, коли більшість на роботі. Тут були молоді мами з візочками та інваліди. Загалом — до сорока мешканців, — веде далі жінка. — Ми вийшли на вулицю, перекрили дорогу. Так ті хлопці не те що штовхалися, вони відкидали людей подалі. Міліція стояла збоку, нічого не робила.

На ділянці площею 0,5 га, де в понеділок встановили бетонну загорожу, ще в неділю гуляли матері з малюками. Нині фірма "Кварталбуд" на замовлення Дарницької райдержадміністрації зводитиме на ній багатоповерховий торгово-промисловий комплекс.

— Люди кажуть, місцева влада за будівництво, бо перші чотири поверхи займуть адміністративні приміщення для Дарницької райадміністрації. — каже "ГПУ" Інна Совсун, 23 роки, активістка громадянської ініціативи "Збережи старий Київ". — Ми спробуємо зупинити будівництво. Забудовники не показали мешканцям жодних документів. У цьому районі щільна забудова. Діти граються на дорозі, бо більше ніде.

— Мешканці висадили там близько півсотні дерев. А влада обіцяла облаштувати парк. Питання щодо вулиці Ахматової, 41, 43 міськрада має розглядати 28 серпня. За тиждень до сесії приїздять забудовники та ставлять паркан, — говорить Людмила Бей.

Місцеві збираються вийти на мітинг до мерії. Люди зібрали понад тисячу підписів проти забудови.

— У компанії є вся дозвільна документація на будівництво, і все оформлено згідно нормативів, — запевняє "ГПУ" Лариса Кононенко, начальник управління містобудування та архітектури Дарницької райдержадміністрації.

Зараз ви читаєте новину «У Дарниці мешканці побилися із забудовниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути