пʼятниця, 10 серпня 2007 07:02

Станція метро Лівобережна перетворилася на Шанхай

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Стихійні торговці розходяться зі станції метро Лівобережна пізно ввечері
Стихійні торговці розходяться зі станції метро Лівобережна пізно ввечері

Вихід зі станції метро Лівобережна кілька місяців тому перетворився на справжній базар.

Виходячи зі станції, натикаєшся на дві великі парасолі. Під блакитним, із написом "Київстар", продають картки поповнення. Під іншим, червоним, китайський дешевий ширпотреб. Поміж цими парасолями на картонному ящику сидить жінка — торгує сигаретами. Усі вони розташовані якраз на шляху пасажирів метро. Ще далі вздовж проходу йдуть два довгі ряди торгових наметів. Усі вони також заважають вільно проходити площадкою. Ніхто з торговців навіть не думає відсунути свій намет трохи вбік.

— А чого відсовувати? Люди ж не трамваї — обійдуть, — каже "ГПУ" один з них.

Кияни натикаються на продавців уже при виході з метро.

— Це якийсь справжній Шанхай! — обурюється Валентина Овчаренко, 50 років. — Щоранку їжджу на роботу на метро. Такого, як тут, нема в жодній країні Європи. Ці торговці створюють затори перед метро і зранку, і ввечері. У годину пік, буває, люди перечіпаються одне через одного, штовхаються в спину, аби пройти.

— Я розумію, людям потрібно десь торгувати, — каже 31-річний киянин Максим. — Але вони хоча б відійшли вбік на два метри.

— Ця несанкціонована торгівля, на жаль, не в нашій компетенції, — пояснює "ГПУ" прес-секретар Київського метрополітену Надія Шумак. — Люди скаржаться нам на торговців. А ми що зробимо? Влада метрополітену закінчується за вхідними й вихідними дверима станцій. Наша служба охорони може лише попередити продавців, що торгівля в таких місцях заборонена. На жаль, іншого ми зробити не можемо.

З початку 2007 року за стихійну торгівлю в Києві було притягнуто до адміністративної відповідальності 2,5 тис. осіб. Протягом семи місяців міліція провела близько тисячі рейдів. Але перемогти стихійну торгівлю коло станцій метро ніхто не може.

Зараз ви читаєте новину «Станція метро Лівобережна перетворилася на Шанхай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути