середа, 26 квітня 2017 16:38

Скільки столиця витрачає на "липових" ветеранів

Скільки столиця витрачає на "липових" ветеранів
Стало відомо, скільки столиця витрачає на "липових" ветеранів. Фото: "Ого"

Ветеранські організації Києва планують отримати 12 млн грн зі столичного бюджету та з кошторисів районів на заходи, оплату комунальних рахунків і статутну діяльність.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Цього року ветеранські організації витратять 2 млн 997 тис. грн на своє утримання, більш як 4 млн грн - на заходи. На День миру зі столичного бюджету дадуть 848 тис. грн. На відзначення пам'яті жертв концтаборів витратили 69 тис. грн.

Зупинити фінансування мерія не може, оскільки це сприймуть як порушення прав організацій. Гроші використовують за призначенням, переконують чиновники.

Розслідування журналістів показало, що на вул. Прорізна, 2, в будівлі Нацради України з питань телебачення і радіомовлення жодної згадки про ветеранів не виявилося. Учасників війни, яким надходило фінансування, там ніхто не бачив.

Ситуація повторилася на вул. Городецького. Там про зареєстровані ветеранські організації ніхто не чув.

"У садибі графа Уварова розташувалася спілка ветеранів України. Її утримання коштує платникам податків 1,2 мільйона гривень і займає близько 270 квадратних метрів площі. Попередній голова після розборок з фінансуванням два тижні тому пішов з посади. Новий, Віктор Шмаков, підраховує витрати на діяльність організації: один кошик квітів - 3 тисячі гривень. Враховуючи те, що одна гвоздика коштує 12 гривень", - йдеться у сюжеті.

У будинку із зіркою на Хрещатику розташована київська організація ветеранів війни. Вона отримує із бюджету 200 тис. грн. Її голова, Віктор Мальований, якому на початку світової війни виповнився рік, переконує, що всі гроші йдуть на сплату комунальних послуг. У приміщенні перебувають зображення Леніна та георгіївські стрічки. У газеті в холі запрошують на навчання до Москви і повчають, як правильно любити Сталіна.

На питання, чи є війна в Україні, головний ветеран київської організації відповіді не знайшов. "Я - не політик", - пояснив він.

Щороку ветеранські організації отримують із держбюджету 20 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Письменник розказав, як покінчити із "русским миром" в Україні

Київрада додатково заклала до міського бюджету на 2017 рік понад 1,2 млрд грн на ремонт доріг та 25 млн на пісенний конкурс Євробачення.

Зараз ви читаєте новину «Скільки столиця витрачає на "липових" ветеранів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути