вівторок, 19 листопада 2013 15:39

СНА звинуватила міліцію у спробі залякати учасника штурму Святошинського РУВС

СНА звинуватила міліцію у спробі залякати учасника штурму Святошинського РУВС
Олександр Данилюк. Фото: gazeta.ua

Соціал-національна асамблея (СНА) заявила, що правоохоронні органи намагаються тримати "на гачку" її активіста Олександра Данилюка, якому інкримінують напад на Святошинське районне управління внутрішніх справ (РУВС) м. Києва у липні цього року.

Зокрема, як повідомили Gazeta.ua у СНА, учора відбулося друге судове засідання в справі проти Данилюка. На ньому мав місце допит потерпілих працівників міліції.

За словами активістів, з десяти силовиків до суду з'явилось лише двоє.

"Потерпілі" розповіли суду, що в день, коли відбувались події під Святошинським РУВС, отримали незначні травми — в одного міліціянта боліла рука, якою він тримався за металевий паркан. Другий поскаржився на те, що в нього боліли очі, але не від газового балончика, а від димової шашки", - зазначили громадські діячі.

"До речі, очевидці події розповідають, що димову шашку кинув у натовп хтось з правоохоронців. Потім люди її відкинули подалі на дорогу", - зауважили соціал-націоналісти.

Вони додали, що міліціонери стверджували, що не пам'ятають, ким саме були нанесені їм ушкодження. Як наслідок, працівники МВС не змогли впізнати нікого з тих людей, хто під час штурму був під РУВС, зокрема, й Данилюка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Штурмовика" столичного райвідділу міліції випустили з-під варти

Таким чином, на думку активістів, справа проти Данилюка більш схожа на "спробу залякати бійця Соціал-національної асамблеї, змусити його перебувати "на гачку" судової системи та не давати можливості активно діяти".

Наступне судове засідання відбудеться 4 грудня.

Як відомо, 12 липня цього року старший лейтенант міліції, командир взводу Андрій Ганисик вдарив кулаком по  нирках 19-річну Ірину Бондар через прохання звертатися до неї українською мовою. Інцидент відбувся на столичному ринку "Шлях".

У той же вечір торговці разом з активістами "Свободи", Соціал-національної асамблеї та Коаліції учасників помаранчевої революції почали штурмувати Святошинський райвідділ міліції. Люди вимагали покарати міліціонера.

Внаслідок інциденту на час розслідування побиття дівчини від посади начальника Святошинського РУ був відсторонений Юрій Гладик.

Зараз ви читаєте новину «СНА звинуватила міліцію у спробі залякати учасника штурму Святошинського РУВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути