Ексклюзиви
середа, 24 липня 2013 23:21

"Святошинські робінгуди" збирають підписи за звільнення з МВС скандального екс-начальника РВВС

"Святошинські робінгуди" збирають підписи за звільнення з МВС скандального екс-начальника РВВС
Фото: wek.com.ua

На території Святошинського району Києва триває збір підписів за звільнення з Міністерства внутрішніх справ Юрія Гладика, відстороненого раніше від посади начальника Святошинського РУ внаслідок інциденту з побиттям активістки КУПР.

Зокрема, як повідомив Gazeta.ua один із координаторів громадської ініціативи "Святошинські робінгуди" Микола Єременко, активісти проводять на всій території Святошинського району Києва збір підписів під листом до міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка з вимогою звільнити з МВС Гладика.

"Інцидент  12 липня ми вважаємо закономірним проявом організованого злочинного угрупування, котре Юрій Гладик фактично створив на базі райвідділку міліції. На західних околицях Києва процвітають наркодилери, гральні салони, борделі та рейдерські бандформування. Міліція охороняє рекетирів під час збору данини з торгових точок", - поскаржився Єременко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці міліціонер вдарив дівчину за прохання розмовляти українською

На його переконання, у побитті громадської активістки безглуздо звинувачувати лише безпосереднього виконавця — міліціонера Андрія Ганисика.

"До відповідальності треба притягнути людину, що перетворила Святошино на територію безпрєдєлу — Юрія Гладика", - вважає "святошинський робінгуд".

Водночас він зізнався, що люди ставлять свої підписи мляво, оскільки побоюються тиску з боку силовиків.

Наступну свою акцію громадські діячі запланували на кінець тижня. Їхня мета — назбирати понад тисячу автографів.

Підписи жителів Святошинського району активісти планують незабаром передати особисто міністру Захарченку під час мітингу під стінами МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В результаті штурму Святошинського райуправління 6 міліціонерів було госпіталізовано

Як відомо, 12 липня старший лейтенант міліції, командир взводу Андрій Ганисик вдарив кулаком по  нирках 19-річній Ірині Бондар через прохання звертатися до неї українською мовою. Інцидент відбувся на столичному ринку "Шлях".

У той же вечір торговці разом з активістами "Свободи", Соціал-національної асамблеї та КУПРу почали штурмувати Святошинський райвідділ міліції. Люди вимагали покарати міліціонера.

Внаслідок інциденту на час розслідування побиття активістки КУПР від посади начальника Святошинського РУ був відсторонений Юрій Гладик.

Як повідомляли ЗМІ, це вже не перший інцидент з відстороненням Гладика. У 2011 році його вже усували від посади начальника Святошинського РВВС, коли в цьому відділенні помер затриманий 61-річний чоловік.

Зараз ви читаєте новину «"Святошинські робінгуди" збирають підписи за звільнення з МВС скандального екс-начальника РВВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути