вівторок, 23 липня 2013 14:36

В Україні втричі більше міліції, ніж рекомендовано ООН - КУПР

В Україні втричі більше міліції, ніж рекомендовано ООН - КУПР
Фото: sled.net.ua

Зараз в Україні стоїть питання про реформування органів внутрішніх справ. Якщо за рекомендаціями ООН на 100 тисяч людей повинно бути 222 полісмена, то у нас це у нас 760 міліціонерів на 100 тисяч. В три рази більше, ніж рекомендовано. У середньому в світі 300 полісменів на 100 тисяч людей.  Про це у коментарі Gazeta.ua заявив колишній міліціонер, нині керівник Комітету учасників помаранчевої революції Сергій Мельниченко.

"Зараз ставиться питання про скорочення і про реформи органів внутрішніх справ. Заміна тільки назви і скорочення ще не означає структурної зміни в органах. Змінювати треба докорінно саму систему, саму структуру, сам підхід", - вважає Мельниченко.

На його думку, один з найважливіших моментів - це прозорість міліції. У Грузії, Америці навіть поліцейські відділки прозорі. Якщо навіть будівля не скляна, то принаймні коридори відділені від кімнат прозорими перегородками. Там "прозорість поліції" - це не метафора. У скляному кабінеті вже важче брати хабарі, неможливо катувати людину, щоб це не побачив весь відділок. Тому у Грузії поліцейський – це престижна посада, діти мріють ними бути.

"В Україні кажуть про реформи. Але я не бачу, щоб їх узгоджували з громадськістю", - наголосив голова КУПРу.

Зараз ви читаєте новину «В Україні втричі більше міліції, ніж рекомендовано ООН - КУПР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

108

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути