Ексклюзиви
пʼятниця, 24 вересня 2021 14:37

"Слуги народу" взялися за поділ Біличанського лісу - рух "Чесно"

"Слуги народу" взялися за поділ Біличанського лісу - рух "Чесно"
Біличанський ліс хочуть прибрати з меж Києва

До вилучення Біличанського лісу з меж Києва та приєднання його до території області причетні представники партії "Слуга народу".

Про це заявила активістка ГО "Рух Чесно" Ірина Федорів в публікації на сайті Lb.ua.

Зокрема, вона зазначає, що за ці тисячі гектарів столичної землі вже 12 років ведуть боротьбу ірпінські забудовники, які організували схему перепорядкування лісистої місцевості. І низка чинників свідчать про співпрацю забудовників Ірпеня та представників партії "Слуга народу", зокрема Клочка.

"Під час реформи децентралізації громаду селища – кілька десятків тисяч громадян – зробили заручниками. Попри вимогу громади, яку висловила більшість учасників громадських слухань, Коцюбинське не приєднали до Києва. Рішення блокував голова комітету з питань місцевого самоврядування Клочко ("Слуга народу"), який взявся співголовувати у робочій групі щодо цього питання і за півтора року жодного разу не зібрав цю групу, хоча дав слово це зробити 24 липня 2020 року… Саме у родини Клочка журналісти "Bigus.Info" знайшли чималі статки. І це збіглося у часі з тим, що у Клочка з'явилася приймальня в Ірпені. Його знімає інформаційний ресурс ITV, пов'язаний з ексмером Ірпеня Володимиром Карплюком", - пише Федорів.

Окрім того, лист про створення робочої групи з питань перегляду меж Києва та області, за інформацією Федорів, підписала інша представниця "Слуги народу" - Наталія Гунько, яка очолює Київську обласну раду.

"Мережі селища пов'язані більшою мірою з столицею – опалення, водопостачання, водовідведення. Селище не приєднують до Києва, бо супроти волі громади виступають забудовники, для яких окреме Коцюбинське – це шанс спробувати знову урвати Біличанський ліс під забудову. Кожного політичного циклу забудовники Ірпеня знаходять порозуміння з центральною владою. У минулому політичному циклі це було БПП, тепер це "Слуги народу"… А те, що ліс не можна "дерибанити" і включати в межі області – це вже очевидні речі. У 2021 році межа лісу, згідно зі схемою планування нацпарку, винесена в натуру і вона відповідає межі міста Києва", - пише Ірина Федорів.

Як повідомлялося, 9 вересня Київоблрада затвердила схему планування території Київської області, розширивши межі селища Коцюбинське за рахунок Національного природного парку "Голосіївський", який знаходиться у межах Києва.

23 вересня мер Києва Віталій Кличко повідомив, що на сесії Київської міської ради депутати підтримали звернення до Київської обласної ради, Офісу генпрокурора, НАБУ та інших правоохоронних органів щодо недопущення протиправного вилучення земель територіальної громади Києва та зміни меж Києва у позаправовий спосіб.

Зараз ви читаєте новину «"Слуги народу" взялися за поділ Біличанського лісу - рух "Чесно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути