пʼятниця, 08 червня 2018 17:31

Скільки жінок та чоловіків помирає від алкоголізму

Автор: ВладТайм
  Сумна статистика по Києву: 19 тисяч офіційних алкозалежних множать на 10
Сумна статистика по Києву: 19 тисяч офіційних алкозалежних множать на 10

У Києві на обліку перебуває 19 тисяч осіб із алкогольною залежністю.

Сумну статистику повідомив головний спеціаліст Київського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Леонід Крисов на прес-конференції, присвяченій 83-річниці започаткування руху анонімних алкоголіків у світі, пише УНІАН.

"Це проблема світового значення. До прикладу, у Києві офіційно на наркологічному обліку перебуває 19 тисяч киян. Але ми цю цифру множимо на 10 і маємо приблизно 190 тисяч сімей, які мають соціальні проблеми, пов'язані з алкоголем. Є дуже сумна статистика про те, що 40% чоловіків і 20% жінок, які помирають у віці від 20 до 60 років від наслідків зловживань алкогольними напоями", - сказав Леонід Крисов.

Групи зібрань анонімних алкоголіків – один з найкращих варіантів для одужання, вважає Крисов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не можна чекати: Супрун розвінчала міфи про лікування інсульту

Анонімні алкоголіки – це добровільне всесвітнє товариство чоловіків і жінок з усіх верств суспільства, які зустрічаються, щоби досягти стану тверезості та підтримувати його.

"Часто чую, що це щось подібне до секти. Та це не має стосунку до жодної з релігій. Навпаки, в програмі чітко записано і заборонено на зборах товариства згадувати назву будь-якої релігії. У нас дуже багато є представників різних конфесій, атеїстів, які врятувались від алкоголізму тут. Членських внесків платити не треба, - сказала психолог Тетяна Горюнова. - Я є живим прикладом. Не вважала себе алкоголіком. Прийшла сюди не по власному бажанню. Добре, що мене змусили лягти до лікарні, піти до психотерапевта, яка запропонувала мені піти в групу анонімних алкоголіків. Твереза 9 років та 9 місяців і я щаслива", - сказала вона.

Людям, які пізно лягають спати й довго не можуть змусити себе встати з ліжка, більше загрожує рання смерть, ніж тим, хто прокидається з першим промінням сонця й рано вкладається.

У небезпеці саме ті, хто намагається жити за правилами людей-жайворонків. Усе це через зайвий стрес, невідповідний режим харчування, недосипання.

Зараз ви читаєте новину «Скільки жінок та чоловіків помирає від алкоголізму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути