Ексклюзиви
вівторок, 26 травня 2020 14:14

Скільки людей відвідали столичний зоопарк у перші дні роботи

Скільки людей відвідали столичний зоопарк у перші дні роботи
За два роки оновлення звіринця в Києві планують завершити повністю. Фото: Київський зоопарк у Facebook

7 тисяч 130 людей відвідали зоопарк у Києві впродовж перших 3 днів його роботи.

Понад півтори тисячі з них придбали квитки до зоопарку онлайн, розповів мер Києва Віталій Кличко під час онлайн-пресконференції 26 травня.

За його словами, величезні черги до звіринцю у вихідні були пов'язані з карантинними обмеженнями, що стосуються кількості осіб, які можуть одночасно перебувати в парку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексглава ОП Богдан мучив тварин у зоопарку

"Кількість відвідувачів зараз обмежено. Одночасно в зоопарку можуть гуляти люди з розрахунку не більше 1 особи на 10 кв. м площі. Зокрема і з цим були пов'язані черги біля входу в зоопарк. До того ж дуже багато людей у неділю приїхали погуляти з дітьми, подивитися на звірів та на зміни, що відбулися в столичному зоопарку", - сказав Кличко.

Мер нагадав, що вхід на територію звіринця без маски заборонено.Також у масках працює персонал зоопарку, зокрема касири, а квиткові каси обладнано захисним склом. Крім того, щоранку і щовечора у звіринці проводять дезінфекцію території. На центральному вході працює пункт вимірювання температури та апарати для дезінфекції рук. Є на території парку і медпункт.

Столичний очільник каже, роботи з реконструкції зоопарку ще тривають. Зокрема, в липні планують відкрити паркінг на 500 авто для відвідувачів.

Загалом оновлення звіринця мають завершити за 2 роки.

Наступного року київська влада хоче повернути зоопарк до Європейської асоціації зоопарків.

У Києві з 23 травня почав роботу зоопарк, що спровокувало величезні черги. Як пише Telegram-канал Pavlovsky News, люди кинулися до Київського зоопарку після того, як під час брифінгу мер столиці Віталій Кличко закликав городян відвідати це місце після реконструкції. Як повідомляють журналісти, гості зоопарку не дотримуються ніякої соціальної дистанції, багато хто без масок.

Зараз ви читаєте новину «Скільки людей відвідали столичний зоопарк у перші дні роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути