середа, 27 листопада 2013 18:26

Ще один активіст "Свободи" взятий під варту через бійку з "Беркутом"

Рішенням Печерського районного суду був взятий під варту на два місяці активіст ВО "Свобода" Віталій Благодарний через бійку з "Беркутом" біля Кабміну. Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Автор: Фото з Facebook Олександра Аронця
 

Мотивуючи своє клопотання, представник прокуратури послався, зокрема, на тяжкість інкримінованої статті, а також на наявність у підозрюваного закордонного паспорта. При цьому Благодарний зазначив, що термін дії закордонного паспорта вже закінчився, але прокурор відповів, що не має такої інформації. За словами прокурора, слідство побоюється, що підозрюваний може спотворити або знищити будь-які докази по справі. Він також додав, що докази у вигляді балончика і предмета, що нагадує биту, вилучено.

Прокурор на питання адвоката про речові докази, які може знищити підозрюваний, сказав, що це шапка і шматок матерії, якою було закрито обличчя підозрюваного. Адвокат, у свою чергу, засумнівався, що свідки могли впізнати його підзахисного тільки по очах і бровами, і попросив суд вивчити диск з відеоматеріалами, на які посилаються слідство і прокуратура. Суд відмовився вивчати відео.

Автор: Фото з Facebook Олександра Аронця
 

Адвокат також звертав увагу на те, що потерпілий (співробітник "Беркуту", - ред.) за медичною допомогою не звертався. Також прокурор зазначив, що слідство не виключає, що підозрюваний може повторно вчинити правопорушення.

Захист також звертав увагу на те, що підозрюваного готові взяти на поруки десять народних депутатів від ВО "Свобода". Проте, суддя задовольнила клопотання прокуратури про запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, раніше суд обрав для активіста Евромайдану, "свободівцю" Олегу Матясу, запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці. Матяса і Благодарного підозрюють у побитті "беркутівця" біля Кабміну під час сутичок між правоохоронцями і учасниками Евромайдану 24 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Ще один активіст "Свободи" взятий під варту через бійку з "Беркутом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути