четвер, 22 лютого 2018 10:56

Реформа маршруток у Києві: на перевізників чекають зміни

Реформа маршруток у Києві: на перевізників чекають зміни
Влітку цього року у Києві будуть сучасні маршрутки з GPS-трекерами та валідаторами. Фото: "1news.zp.ua"

Столична влада планує провести конкурси на перевізників для 45 маршрутів Києва до червня і обіцяє, що вже влітку на дороги вийдуть сучасні маршрутки з обладнанням для е-квитка.

Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури Києва Сергій Симонов, пише "Українська правда".

"Уже в березні у нас буде конкурс на 15 маршрутів. Щодо вимог - то буде вимога Євро-5, також маршрутні автобуси повинні бути обладнані GPS-трекерами, щоб ми відслідковували час і маршрут, і валідаторами - пристроями для зчитування електронного квитка, щоб люди могли карткою проїзним чи банківською картою заплатити, а водії мати формений одяг", - сказав Симонов.

У комунальному транспорті "повністю запустити електронний квиток планують до 14 липня", наголосив він.

Наступний конкурс на інші 30 маршрутів пройде у квітні-травні.

"Це покриє повністю мережу Києва, окрім 30 маршрутів, які нам Світовий банк рекомендує реорганізувати. Ми очікуємо новий рухомий склад для Київпастрансу, і за рахунок того рухомого складу, ми зможемо реорганізувати деякі маршрути і забезпечити їх автобусами", - пояснив Симонов.

Після проведення конкурсу перевізник відразу може приступити до роботи на маршруті, додав він.

"Ми зробили сайт, де кожен перевізник може зареєструватися і подати документи онлайн. Там є калькулятор балів, де перевізник може спрогнозувати, які в нього будуть бали, на що він може претендувати, і отримати відповідь, чи все в нього з документами гаразд чи негаразд", - сказав Симонов.

Також у Києві тривають перевірки перевізників за участю працівників Укртрансбезпеки, Національної поліції, Комунальної служби перевезень.

"За перші 3 дні перевірили 43 маршрути. Складено 51 акт та 27 протоколів про адмінпорушення посадовими особами автомобільних перевізників. Серед порушень - технічні несправності, відсутність протоколу про проходження техконтролю, відсутність страхового поліса тощо. Перевізники мають 20 днів, щоб усунути порушення, якщо ні, то розриваємо договори", - розповів Симонов.

Договори розірвали з 4 перевізниками.

У столиці працює близько 150 таксомоторних маршрутів, їх обслуговують 22 приватних перевізники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент ухвалив закон про е-квиток у громадському транспорті

Позапланові перевірки перевізників відбулися з листопада 2017 року. Перевірили 12 перевізників, обслуговуючих автобусні маршрути, які працюють у режимі маршрутного таксі. Виявили порушення на маршрутах №201, 459, 421, 581, 464, 565, 518, 416. Складені відповідні акти. Штрафи, які зараз можуть виписати Укртрансбезпека і Нацполіція, становлять - 200, 500 і 1000 грн.

Зараз ви читаєте новину «Реформа маршруток у Києві: на перевізників чекають зміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути