понеділок, 20 листопада 2017 08:22

У Києві почалась "реформа маршруток"

У Києві почалась "реформа маршруток"
Департамент транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації розірве угоди з двома приватними перевізниками за порушення норм перевезень. Фото: 112.ua

Департамент транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації розірве угоди з двома приватними перевізниками за порушення норм перевезень.

Позапланові перевірки тривають з 9 листопада, повідомляє прес-служба КМДА.

За цей період перевірили 12 перевізників, обслуговуючих автобусні маршрути, які працюють в режимі маршрутного таксі. Виявили порушення на маршрутах №201, 459, 421, 581, 464, 565, 518, 416.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На столичному проспекті Перемоги зіштовхнулося шість авто

Складені відповідні акти. Серед порушень - відсутність протоколів проходження обов'язкового технічного контролю транспортних засобів, тимчасових реєстраційних документів на транспортні засоби, страхових полісів, наявність пошкоджених сидінь, сторонніх предметів в салоні і тому подібне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Києва за напад на АЗС затримали трьох іранців

"З двома перевізниками розриватимемо договори. За цей тиждень перевірок складені акти на сім перевізників, у яких виявлені порушення. Проблема в тому, що перевізники зовсім не бояться покарання, адже штрафи, які зараз можуть виписати "Укртрансбезпека" і Нацполиция, невеликі, - 200, 500 і 1000 грн Тому зараз украй необхідно внести зміни в законодавство, щоб посилити відповідальність перевізників за порушення вимог безпеки пасажирських перевезень", - заявив директор департаменту транспортної інфраструктури Сергій Симонов.

4 листопада мер Києва Віталій Кличко доручив департаменту транспортної інфраструктури КМДА провести комплексну перевірку ліцензій і умов роботи приватних перевізників, маршрутні таксі яких працюють в столиці. Таке рішення було пов'язане з тим, що маршрутка збила на смерть двох пішоходів в Оболонському районі столиці.

Зараз ви читаєте новину «У Києві почалась "реформа маршруток"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути