неділя, 21 червня 2020 13:17

Розвалений від вибуху будинок будуть розбирати - Кличко

Розвалений від вибуху будинок будуть розбирати - Кличко
За даними ДСНС, вибух у будинку трапився в неділю о 10.00. Фото: @MNS.GOV.UA

Через пошкодження конструкцій столичного будинку, де стався вибух, його будуть розбирати. Про це заявив на місці події міський голова Києва Віталій Кличко.

"Що стосується стояка, де був вибух, зараз люди отримують інформацію, ми збираємо цю інформацію, поліція, Служба безпеки України, експерти попередньо зможуть дати інформацію про причини вибуху. Я сподіваюся, що це станеться в найближчі години. І потім наші служби ДСНС вже почнуть вивчати ситуацію, щоб надати інформацію, яким чином ми будемо розбирати цю частину будинку.

Попередньо фрагментарно ми бачимо, що ключові речі, на яких тримається будинок, конструкції пошкоджені достатньо сильно. Попередньо можемо сказати, що нам потрібно буде розбирати цей будинок", – цитує Кличка "Радіо Свобода"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці п'яний водій зніс зупинку

Місце для відселення мешканців із пошкодженої частини будинку вже визначили, питання відселення людей із сусідніх під'їздів ще вирішують.

"Знаємо, що в цьому стояку можлива кількість людей, які проживали - приблизно сто. Ми визначили місце локації, де вони зможуть тимчасово перебувати, будуть забезпечені житлом і харчуванням. Зараз ідуть обстеження двох стояків будинку, які розташовані поруч із цим під'їздом", – повідомив мер столиці.

Точна кількість постраждалих наразі невідома.

Голова Національної поліції Ігор Клименко повідомив, що знайдено тіла вже двох загиблих.

Як пише УНІАН, люди, які проживають на верхніх поверхах дев'ятиповерхівки, заблоковані та не можуть вийти.

Вибухом знищено частину сходових перекриттів, наразі деякі мешканці залишаються у квартирах, не маючи можливості спуститися вниз і залишити будівлю.

Вибух у 9-поверхівці стався о 10.00 21 червня. Зруйнувались міжповерхові перекриття 4, 5, 6, 7 поверхів. Відео з місця події.

Зараз ви читаєте новину «Розвалений від вибуху будинок будуть розбирати - Кличко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути