Ексклюзиви
четвер, 13 травня 2021 16:31

Прокуратура "трусить" ще один департамент КМДА

Прокуратура "трусить" ще один департамент КМДА
З обшуками прийшли в архітектурний департамент КМДА. Фото: Київська міська прокуратура

У Департаменті містобудування та архітектури КМДА проводять обшуки задля виявлення доказів і фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

"Проводять обшуки в департаменті містобудування та архітектури й за місцем проживання керівників департаменту й "пов'язаних" осіб... У рамках кримінального провадження, розпочатого за фактами зловживання службовим становищем під час погодження та видавання документів дозвільного характеру", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наварили" 13 млн грн на закупівлях мила - у чому підозрюють київських чиновників

Перевіряються факти можливого зловживання службовим становищем посадових осіб департаменту, низки фізичних і юридичних осіб під час розгляду заяв, видавання містобудівних умов і обмежень на проведення робіт із будівництва чи реконструкції об'єктів нерухомості на території Києва та інших документів.

За словами мера Києва Віталія Кличка, зранку 13 травня правоохоронці прийшли з обшуками до головного архітектора Києва.

Нагадаємо, столична прокуратура продовжує серію обшуків у приміщеннях КМДА й приватних підприємств. Зокрема, обшуки вже відбулися в комунальних підприємствах Спецжитлофонд, Київзеленбуд, Київавтодор, Київміськсвітло. Працівників установ підозрюють у корупції щодо виділення землі, заволодінні коштами міського бюджету й ухиленні від сплати податків. Загальна сума збитків - приблизно 40 млн грн.

Віталій Кличко, коментуючи дії правоохоронців і прокуратури, заявив про тиск на столичну владу й на нього особисто. "Правоохоронці й податківці буквально кошмарять столичну владу. Такого не було в Україні навіть у "махрові" часи Януковича. Вриваються на комунальні підприємства, додому до керівників. Це якісь нальоти", - сказав мер на засіданні Київради.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура "трусить" ще один департамент КМДА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути