Ексклюзиви
четвер, 13 травня 2021 14:37

"Наварили" 13 млн грн на закупівлях мила - у чому підозрюють київських чиновників

"Наварили" 13 млн грн на закупівлях мила - у чому підозрюють київських чиновників
Фото: Київська міська прокуратура

Сімом посадовцям Департаменту соцполітики КМДА повідомили про підозру в заволодінні 13 млн грн.

Про це інформує Київська міська прокуратура.

"За результатами проведених 12 травня oбшуків повідомлено про підозру трьом чинним і чотирьом колишнім високопосадовцям Департаменту соціальної політики за фактом заволодіння бюджетними коштами в сумі 13,5 мільйонів гривень", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мітингують водії швидкої допомоги: їм не виплачують "ковідні" надбавки

Згідно з матеріалами слідства, упродовж 2017-2019 років службові особи департаменту, вступивши у змову з посадовими особами суб'єкта господарювання, уклали низку договорів на закупівлю засобів особистої гігієни за завищеними цінами. Це завдало збитків бюджету на понад 13,5 млн грн.

12 травня здійснили низку обшуків у службових приміщеннях і за місцем проживання заступника директора Департаменту соцполітики КМДА, головного спеціаліста відділу, завідувача сектору та в колишнього начальника відділу цього департаменту. Вилучили "достатній об'єм доказів для повідомлення зазначеним службовцям про підозру".

Зараз опрацьовується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Нагадаємо, столична прокуратура продовжує серію обшуків у приміщеннях КМДА й приватних підприємств. Зокрема, обшуки вже відбулися в комунальних підприємствах Спецжитлофонд, Київзеленбуд, Київавтодор, Київміськсвітло. Працівників установ підозрюють у корупції щодо виділення землі, заволодінні коштами міського бюджету й ухиленні від сплати податків. Загальна сума збитків - приблизно 40 млн грн.

Мер Києва Віталій Кличко, коментуючи дії правоохоронців і прокуратури, заявив про тиск на столичну владу й на нього особисто. "Правоохоронці й податківці буквально кошмарять столичну владу. Такого не було в Україні навіть у "махрові" часи Януковича. Вриваються на комунальні підприємства, додому до керівників. Це якісь нальоти", - сказав мер на засіданні Київради.

Зараз ви читаєте новину «"Наварили" 13 млн грн на закупівлях мила - у чому підозрюють київських чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7643
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути