пʼятниця, 19 липня 2013 15:07

Попову не вдалося домовитися з депутатами про позачергове засідання Київради

Попову не вдалося домовитися з депутатами про позачергове засідання Київради
Фото: thekievtimes.ua

Нардепи-мажоритарники від опозиції не домовилися із головою КМДА Олександром Поповим про призначення позачергового засідання сесії Київради.

"Консультації були моїм моральним обов'язком. Ці перемовини, на жаль, не завершилися порозумінням. Кияни стають заручниками політики. Та політика не дає можливості забезпечення соціальних гарантій тим людям, які їх потребують. " - заявив Попов.

Він розповів, що організовуватиме переговори із депутатами Київради та профспілками, ініціюватиме організацію громадських слухань. Також Попов наголосив на необхідності сесії Київради, інакше на столицю чекає колапс.

"Якщо ми не поновимо роботу Київради, матимемо колапс в опалювальному сезоні, перестанемо їздити на громадському транспорті, бо потрібно приймати рішення, які входять до компетенції Київради", - зазначив він.

Він також наголосив, що, навіть якщо вибори будуть призначені вже сьогодні, то на обрання нової піде не менше ніж 3 з половиною місяці.

Семеро народних депутатів від опозиції пожалілися Попову на погану роботу міськадміністрації. За їхніми словами за тиждень у їхніх приймальнях нардепи фіксують близько 70 звернень киян. Тривала зустріч близько години. Депутати вимагали від Попова, аби той заявив свою чітку позицію щодо дати виборів у Києві, відновив районні ради у столиці та повернув вилучені урядом кошти у міський бюджет.

"У місті повний конституційний безлад. Звертаються до депутатів, бо немає райрад. КМДА не працює як потрібно. За тиждень до нас поскаржилося не менше 70 киян, їхні питання не вирішують у мерії", — сказав депутат Володимир Бондаренко.

"Київрада може ухвалити будь-які рішення, але тільки після нового скликання. Чинна Київрада не може працювати. Депутати можуть приймати людей у своїх громадських приймальнях, але ходити на засідання не мають права", - зауважив він.

Він також додав, що секретар Київради та голова КМДА прикриваються соціальними питаннями задля призначення засідання.

"Могли б прийняти соціальні питання, поки Київрада працювала. А тепер іде шантаж соціальними питаннями".

 

Зараз ви читаєте новину «Попову не вдалося домовитися з депутатами про позачергове засідання Київради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути