Ексклюзиви
середа, 21 березня 2018 15:36

Перевізники вимагають відставки Омеляна
6

Перевізники влаштували акцію протесту
Фото: kiev.informator.ua
Під Кабміном зібралось близько 150 людей
Мітингувальники представили OmeLoop
"Антикорупційний суд" над міністром
Перевізники влаштували акцію протесту

В середу під Кабінетом міністрів відбулась акція протесту, на якій вимагали відставки Міністра транспортної інфраструктури Володимира Омеляна. Під стінами Кабміну зібрались близько 150 людей та 20 маршруток, повідомляє 44.ua.

Організаторами акції є Автотранспортні підприємства з різних регіонів України, Всеукраїнська незалежна профспілка працівників транспорту та Асоціація автоперевізників Київської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські водії зі Сходу та Заходу виступили проти реформ Азарова

Учасники акції переконані, що міністр інфраструктури не справляється зі своїми обов'язками. Свідчення цього - жахливий стан автодоріг в Україні. На знак протесту проти діяльності Омеляна вони привезли під Кабмін свої маршрутки, з метою здати їх на металобрухт. Мітингувальники презентували символічну ракету під назвою ОмеLoop, та показали "антикорупційний суд" над міністром інфраструктури з нагоди 700 днів його роботи.

"Влада повинна боротися з тими, хто не платить податки і працює нелегально. Замість того, щоб наводити порядок в транспортній сфері, у Омеляна якісь космічні проекти, які зараз не актуальні", - сказав керівник організації "Стоп нелегал" Денис Шинкаренко.

Міністр інфраструктури вважає акцію проплаченою:

"Ми обіцяли почати споруджувати тестовий майданчик HypeUA у 2019, але перший запуск сьогодні під Кабміном! Радий, що ідея пішла в маси і, щонайменше, нове слово Гіперлуп ввійшло в український лексикон. Дивно, коли маршрутники вимагають відставки за реформу, в результаті якої їм не потрібно платити хабарі, а чесно конкурувати на ринку якістю послуг і ціною. Чи це не маршрутники? Щонайменше, поліграфія якісна і дорога", - прокоментував ситуацію Володимир Омелян у Facebook.

У столиці найближчим часом може подорожчати проїзд на 1-2 грн. Підняття цін спровоковане конкурсом приватних перевізників на 15 міських маршрутів, який має відбутися 30 березня. Транспорт повинен бути обладнаний GPS-трекерами і валідаторами, а водії - забезпечені уніформою.

Зараз ви читаєте новину «Перевізники вимагають відставки Омеляна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути