Ексклюзиви
вівторок, 20 березня 2018 11:32

У столичних маршрутках подорожчає проїзд вдруге за півроку

У столичних маршрутках подорожчає проїзд вдруге за півроку
У столиці найближчим часом може подорожчати проїзд на 1-2 гривні. Фото: "Politeka"

У столиці найближчим часом може подорожчати проїзд на 1-2 грн. Підняття цін спровоковане конкурсом приватних перевізників на 15 міських маршрутів, який має відбутися 30 березня. Новий громадський транспорт повинен бути обладнаний GPS-трекерами і валідаторами для єдиного квитка, а водії - забезпечені уніформою.

Про подорожчання попереджують приватні перевізники, пише "Сегодня".

Документи на участь у конкурсі подали 10 претендентів, повідомили в комунальній службі перевезень. Транспортні компанії заявили про наявність у них сучасних автобусів 2017 і 2018 років. Ці буси стандарту Євро 5 з електронним табло і низькою підлогою та валідаторами для єдиного квитка.

"Це обов'язкова умова для всіх приватних перевізників, у яких закінчився договір, з якими він був розірваний або для тих, хто хоче перейти на новий маршрут. Всі повинні будуть придбати нове обладнання і встановити його. Це дозволить пасажирам оплатити проїзд електронним квитком, карткою з системою PayPass. У них з'явиться єдиний спосіб оплати в будь-якому транспорті незалежно від того, комунальний він чи приватний", - заявив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від сьогодні столичні перевізники мають встановлювати в транспорті нове обладнання

Директор компанії-перевізника Миколи Бацан анонсував подорожчання проїзду в маршрутках. Бо придбання та встановлення валідаторів, GPS-трекерів і навіть придбання форми для водіїв повинні окупатися.

"З впровадженням цих нововведень вартість проїзду може підвищитися на 1-2 гривні. Якщо ми хочемо користуватися якісними послугами, то повинні за це платити", - попередив Бацан.

Зараз проїзд у київських маршрутках коштує 5-7 грн.

У лютому столична влада вирішила перенести старт тестування системи електронної оплати проїзду в транспорті на 14 липня. Раніше у КМДА повідомляли, що електронний квиток з'явиться у місті навесні.

Зараз ви читаєте новину «У столичних маршрутках подорожчає проїзд вдруге за півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7643
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути