пʼятниця, 08 червня 2018 14:30

Громадські організації Києва вимагають від Коболєва звіт про законність мільярдних премій і відключення гарячої води

Громадські організації Києва вимагають від Коболєва звіт про законність мільярдних премій і відключення гарячої води
Низка громадських організацій вимагають зустрічі від керівника НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва для отримання пояснень щодо відключення у Києві гарячої води. Фото: РБК-Україна

Представники низки громадських організацій Києва вимагають від керівника НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва зустрітися з ними і відкрито відповісти на запитання щодо відключення Києву гарячої води і законності виписування собі мільярдних премій. Про це йдеться у зверненні, опублікованому на сторінках цих організацій в Facebook.

Зокрема, звернення підтримали ГО "Чесний вибір", ГО "Арт Сцена", ГО "Перспективи Києва", ГО "Гідна нація" і ГО "Громадянський рух "Інтереси киян".

"Ми, як кияни, не можемо спокійно спостерігати за знущальною зневагою по відношенню до нас з боку глави НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва. Мало того, що він незаконно відключив гарячу воду сотням тисяч киян, вимагаючи сплати чужого боргу. Чиновник дозволяє собі відкрито глумитися над киянами, називаючи їх "посіпаками". Багато громадських організацій Києва бажають викликати Коболєва на відкриту дискусію", - сказано в зверненні.

Активісти сформулювали список наявних у киян питань до Андрія Коболєва.

"У нас до глави Нафтогазу накопичився цілий ряд запитань. Перше. Чи не соромно панові Коболєву вимагати погашення боргів приватної компанії з пенсіонерів, враховуючи, що саме Нафтогаз бере участь в глибоко корупційній схемі відмивання "газових" грошей, завищенні ціни на газ і, як наслідок, підвищення тарифів на опалення для населення? Друге. Чи не соромно панові Коболєву виписувати собі величезну премію в 1,2 млрд гривень з урахуванням того, що його зарплата становить недосяжні для більшості українців 2 млн гривень в місяць?" - запитують представники громадських організацій Києва.

Вони також підкреслюють, що глава Нафтогазу в принципі не має ніяких заслуг, за які йому належала б премія.

"Третє. Чи не соромно панові Коболєву в принципі виписувати собі премію за те, чого він не робив? Адже він не має ніякого відношення до перемоги над Газпромом - суд виграла норвезька юридична компанія, найнята народом України за нечувані 25 млн доларів!" - обурюються столичні активісти.

На закінчення вони підкреслюють, що готові влаштувати дебати в будь-якому зручному для пана Коболєва місці, "хоча б і прямо під будівлею Нафтогазу, і забезпечити онлайн-трансляцію дискусії.

Зараз ви читаєте новину «Громадські організації Києва вимагають від Коболєва звіт про законність мільярдних премій і відключення гарячої води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути