середа, 23 вересня 2020 11:37

Нову еру залізничного сполучення в Черкасах та Житомирі анонсував Мінфін

Нову еру залізничного сполучення в Черкасах та Житомирі анонсував Мінфін
Анонсовані проєкти мають оптимізувати залізничне сполучення країни. Фото: Укрзалізниця

Міністерство фінансів планує закласти в держбюджет кошти на 3 проєкти з розвитку залізничних пасажирських перевезень, які суттєво покращать інфраструктуру країни.

Першим на черзі проєкт з електрифікації й модернізації ділянки залізничної дороги від станції ім. Т. Шевченка до Черкас.

"Це дасть змогу запустити швидкісні електропоїзди "Інтерсіті" на маршруті Київ - Черкаси 3-4 рази на день з часом у дорозі до 2 год. 45 хв. Сьогодні Черкаси є єдиним обласним центром, який наближений до Києва, але не пов'язаний із ним ані зручним залізничним сполученням, ані швидкісним шосе", - повідомив заступник міністра фінансів Олександр Кава в інтерв'ю газеті "День".

Другий проєкт – електрифікація ділянки Житомир - Новоград-Волинський.

"Через Житомир проходить лише 2 пасажирських поїзди. Жителів фактично позбавлено залізничного сполучення з переважною більшістю регіонів. Щоб скористатися залізничним транспортом, змушені їхати в Київ, Коростень або Бердичів. Електрифікація ділянки Житомир - Новоград-Волинський дасть змогу направити через Житомир не менш ніж 10 пар щоденних пасажирських поїздів. Відповідно, жителі міста отримають щоденне залізничне сполучення з 19 обласними центрами країни", - зазначив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онлайн-сервіс Укрзалізниці з продажу квитків поновив роботу

Третій проєкт — модернізація приміського сполучення Києва. Зокрема, електрифікація залізничної дороги до Василькова.

"Ідеться про відгалуження в 10 км від магістральної лінії Київ – Жмеринка. Це дасть змогу запустити приміські електропоїзди за маршрутом Київ – Васильків. Відповідно, зменшити навантаження на в'їзд у столицю дорогою М05 Київ – Одеса, яка в години пік перезавантажена. Щоденно з Василькова в Київ на роботу приватними авто або маршрутками їздять 10-12 тис. людей. Залізниця зможе забрати більшу частину від цього пасажиропотоку", - додав Кава.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця поновила посадку пасажирів в низці міст

22 вересня в Україні запустили продаж єдиного електронного квитка SmartTicket для потягів далекого сполучення і міського транспорту Києва.

Зараз ви читаєте новину «Нову еру залізничного сполучення в Черкасах та Житомирі анонсував Мінфін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути