Ексклюзиви
понеділок, 16 квітня 2007 07:00

На Теремках ковзанка працюватиме у всі пори року

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  4-річна Маринка Горєйнова першою вийшла на лід нової ковзанки на Льодовому стадіоні
4-річна Маринка Горєйнова першою вийшла на лід нової ковзанки на Льодовому стадіоні

Нову ковзанку на території київського Льодового стадіону, що на вулиці Глушкова (Теремки-1), у п"ятницю відкривали 49-річний міністр у справах сім"ї, молоді та спорту Віктор Корж та голова Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, 43 роки.

Першою на лід вийшла 4-річна Маринка Горєйнова — вона вчиться фігурного катання у клубі "Столиця". За нею — інші діти з клубу. Міністр Віктор Корж одягнув спортивну куртку, ковзани й собі накрутив коло по кризі. Сергій Бубка кататися відмовився.

За юними фігуристами та міністром спостерігали чиновники Голосіївської райдержадміністрації, яких запросили на відкриття, та батьки дітей.

— Ковзанка чудова, — каже мати Маринки 26-річна Ольга Горєйнова. — Моя донька з грудня у клубі, раніше займалась на стадіоні "Крижинка", що в Дарниці.

Подивитися на нову ковзанку під"їхало кільканадцять жителів Теремків, які люблять ковзанярський спорт.

— Узимку з друзями рідко сюди ходили. Адже морозно не було і на льодовому стадіоні не було криги. Тепер постійно будемо ходити, — каже Євген Задорожний, 23 роки.

Побудували ковзанку всього за два тижні. Праворуч від входу до стадіону встановили величезне біле шатро, всередині якого й розташований новий каток 56 м завдовжки та 26 м завширшки. Морозильні установки, які забезпечуватимуть морозну поверхню в літню спеку, привезли з Росії. На підлозі навколо неї — гумове покриття.

Належить ковзанка чемпіонові Європи з фігурного катання В"ячеславові Загороднюку. Він же є і керівником клубу "Столиця".

— Аби виховати чемпіона світу серед юніорів, потрібні хороша база, тренери і сім-вісім років, — каже він.

Додає, що літню підготовку діти з його клубу проходитимуть у США.

— Я вже домовився з американцями, — каже Загороднюк.

Зараз членами клубу є близько півсотні дітей. Тренуватися на новій арені вони почнуть із травня. Працюватимуть із юними фігуристами майстри спорту, серед яких Аліса Кірєєва та Олександра Сєчіна. Також дитячі та юнацькі школи займатимуться тут хокеєм.

У будні від ранку до шостої вечора на арені тренуватимуться спортсмени. Після цієї години вона буде відкрита для всіх охочих. Кияни зможуть кататись також у вихідні, з 11-ї ранку до вечора.

Дорослим любителям ковзанярства година на ковзанці включно з прокатом ковзанів обійдеться у 30 грн, дітям — у 25 грн. За місячний абонемент (3 рази на тиждень) потрібно буде заплатити 300 грн.

Зараз ви читаєте новину «На Теремках ковзанка працюватиме у всі пори року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7643
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути