вівторок, 17 жовтня 2017 13:35

На Пейзажній алеї в Києві масово вирубують дерева
6

Комунальники вирубують дерева на  Пейзажній алеї
Фото: Григорій Салай
Комунальники вирубують дерева на  Пейзажній алеї
Комунальники вирубують дерева на  Пейзажній алеї
Комунальники вирубують дерева на  Пейзажній алеї
Комунальники вирубують дерева на  Пейзажній алеї

Кияни занепокоєні, що на Пейзажній алеї поруч з Національним музеєм історії України по вул. Володимирська, 2 почали масово вирубувати дерева.

Місцеві припустили, що це початок реконструкції алеї. Її напередодні анонсував мер міста, пише "Сегодня".

"Санітарному обрізку в цілому підлягає 61 дерево. Комунальники зрізали десять аварійних дерев. За актом були видалені три акації, яблуня, дві вишні, три груші, одній з яких 80 років і 90-річний ясен", - розповів голова Шевченківської РДА Олег Гаряга.

Кияни побоюються, що санітарна обрізка дерев - тільки привід, щоб в подальшому очистити всю територію від зелених насаджень.

"У нас по місту вже кожне дерево на вагу золота. Влітку деякі вулиці в центрі міста - це пекло через відсутність насаджень, і не помічати цього вже неможливо", - зауважив киянин Володимир Ветроградський.

"На місці кожного спиляного аварійного дерева висаджуються як мінімум два нових", - повідомив радник мера Києва Дмитро Білоцерківець.

У 15 метрах від ділянки зі зрізаними деревами триває будівництво нових бетонних сходів, які з'єднають Пейзажну алею з урочищем Гончарі-Кожум'яки. Тут вже закінчили роботи по установці бетонних паль. Завершити будівництво об'єкта планують до кінця року.

Крім зведення сходів, відповідно до проведеного тендеру на сайті держзакупівель Prozorro, також буде упорядкована територія в межах пішохідної алеї до Андріївського узвозу. Загальна сума реконструкції, яка виділена з міського бюджету, складе 31,5 млн грн. Затвердження проекту реконструкції Пейзажної алеї поки ще немає. Роботи планують розпочати в березні наступного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пейзажна алея перетворилась на "барижний" блошиний ринок

На Пейзажній алеї у Києві відновили скульптуру дівчинки на фонтані.

Зараз ви читаєте новину «На Пейзажній алеї в Києві масово вирубують дерева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути